Lelo hex
LELO HEX

Revolucija pod plahtama: Kondomi koji ne pucaju

Kondomi se nisu mnogo mijenjali od 1920. godine, ali sada im je švedska kompanija LELO pružila dugoočekivani makeover, zbog čega su mnogi njihove prezervative nazvali revolucionarnima.  

Kondomi budućnosti, nazvani HEX, osim što izgledaju drugačije, su snažniji i izdržljiviji. LELO HEX kondomi predstavljeni su u New Yorku, a zbog 350 individualnih heksagona izgledaju poput pčelinjeg saća.

– Naš izazov je bio napraviti nešto drugačije s materijalom koji je već odobren za proizvodnju kondoma. Učinili smo ovo jer je ljudi trebaju već danas siguran seks, a ne za 10 godina – izjavio je Filip Sedić, izumitelj LELO HEX-a i osnivač švedske tvrke koja proizvodi vibratore i druge "seksi igračke".

Lelo Hex

Kako bi povećali svijest o važnosti sigurnog seksa sedam su godina radili na novim kondomima koji zbog svoje strukture ne spadaju, ne mogu se probiti te pružaju prirodniji osjećaj.

Nažalost, trenutno dostupni kondomi, koji se prodaju po cijeni od 12 dolara, napravljeni su od lateksa, što znači da oni koji zbog alergija moraju koristiti silikonsku zaštitu neće moći isprobati nove kondome.

Linker
19. travanj 2024 07:19