Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju napokon je svojom jedinstvenom gastronomskom ponudom obogatio i Mediteran. Nakon 15 godina postojanja restoran Takenoko smjestio se na samom ulazu u Grad na najljepšoj dubrovačkoj lokaciji s koje se pruža pogled na cijelu luku, zidine te Lokrum.
Novootvoreni Takenoko prostire se na čak 200 kvadrata unutarnjeg prostora te 300 kvadrata terase, a za Dubrovčane i njihove brojne goste specijalni menu pripremio je Mario Starman, glavni kuhar Takenoka, s provjerenom ekipom iz Zagreba i novim snagama iz Dubrovnika.
Kamenice, školjke, svježe mediteranske ribe i tuna samo su dio noviteta u ponudi, a goste će u vrućim ljetnim danima osobito razveseliti proširena ponuda pića i koktela. Krunoslav Miler, barmen koji je već cijelo desetljeće zaslužan za ukusne koktele u Takenoku, osmislio je novu listu koktela u kombinaciji s mediteranskim biljkama, poput lavande i ružmarina.
Foto: Nikša Glavić