Vedran Peteh
bestjelesno iskustvo

Prvi put u karijeri Gibonni priprema hologramski spektakl

Jedan od najvažnijih domaćih autora Zlatan Stipišić-Gibonni zapjevat će večeras u Rapcu u potpuno novoj formi - kao hologram.

Iako se s hologramskim nastupima glazbena industrija poigrava već nekoliko godina, posljednjih dana ponovno se govori o tome nakon što je najavljena cijela turneja pokojne britanske pjevačice Amy Winehouse upravo u toj formi. U obliku holograma pjevale su već brojne zvijezde, među kojima kralj popa Michael Jackson i pjevačka diva Mariah Carey, a sada će se u tome, prvi put u karijeri, okušati i splitski glazbenik Zlatan Stipišić-Gibonni.

adamovec 12.09.2018
Gibonni snimanje za hologram projekt
na slici: zlatan stipisic gibonni, niksa bratos
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Iako bi njemu bilo draže kada bi pred sudionicima zapjevao uživo, s obzirom na to da se radi o konferenciji "Izazovi i prilike digitalnog doba" eksperimentirat će s hologramom jer Ministarstvo gospodarstva želi ilustrirati kako je sve moguće napraviti digitalno i temu približiti cijeloj javnosti.

Prijenos otvorenja 22. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu bit će dostupan na Facebook stranici gdje ćete moći vidjeti Gibonnija i Nikšu Bratoša u hologramskoj projekciji, dok će ih uživo pratiti na violini Marko Ramljak i Maasej Kovacevic.

Linker
23. travanj 2024 18:18