Glazbeno putovanje

Pravi dragulj za nostalgične: Retro funky zvuk u novom ruhu, kompilacija s brojnim poznatim imenima koja će vas oduševiti

Album donosi 20 pjesama koje su u razdoblju od 1969. do 1979. objavljene za diskografsku kuću Jugoton, na njoj se nalaze imena poput Arsena Dedića, Dalibora Bruna, Ipe Ivandića, grupe Pro Arte i Ljupke Dimitrovske.

"Jugoton Funk Vol. 1", sjajno kompilacijsko izdanje s novootkrivenim ex-Yu funk draguljima. Album donosi 20 pjesama koje su u razdoblju od 1969. do 1979. godine, kada je funky izričaj bio na vrhuncu popularnosti, objavljene za diskografsku kuću Jugoton.

Kompilacija je nastala zahvaljujući entuzijazmu dvoje tragača rijetkih i zaboravljenih audioizdanja, Višeslava Laboša i DJ-a Davida Blaževića koji pod pseudonimom Doktor Smeđi Šećer već godinama oduševljava klupsku publiku vrćenjem zaboravljene jugoslavenske glazbe.

Pogledajte video

"Ovo je posljedica strasti za istraživanjem stare glazbe. Današnjica filtrira glazbenu prošlost pa je svako otkrivanje nečeg zaboravljenog osobno iskustvo", rekao je Višeslav Laboš. Iako su naglasak stavili na funk, pažnju su obratili i na prog-rock, big band jazz funk, soul i ostale bliske glazbene žanrove.

Čitajte i: Glazbom do dobrog raspoloženja: Donosimo 21 album za brzo rješavanje stresa

Poznata imena

Selekcija kompilacije Jugoton Funk iznenađuje glazbenim imenima koji su se tada nedovoljno zapaženo okušali u funku, poput Arsena Dedića, Dalibora Bruna, Ipe Ivandića, grupe Pro Arte i Ljupke Dimitrovske. Na nastavku kompilacije "Jugoton Funk vol. 2“ Blažević i Laboš intenzivno rade nadajući se objavi 2021. godine.

Kompilacijski album "Jugoton Funk Vol. 1", je osim na vinilu , sada objavljen i na CD-u i u prodaji je po cijeni od 79 kuna.

Linker
25. rujan 2022 16:44