/ Getty Images, iStock
KRAJ LJETA U SLUŠALICAMA

Poslušajte 5 odličnih pjesama za kraj ljeta (koje još uvijek traje)

Ljeto se polako primiče kraju, sezona godišnjih odmora završava, približio se početak nove školske godine i stanovnici se postupno vraćaju u gradove na kontinentu koji više ne izgledaju kao poharani kugom.

Svako doba godine ima idealni soundtrack pa ga tako ima i ovo, kada je ljeto još uvijek tu, ali se sve više osjeća i dašak jeseni koja se skriva iza ugla. Za vas smo odabrali pet pjesama uz koje ćete se smiješiti unatoč tome što je kraj ljeta, ustvari, tužna činjenica.

Stampedo – Jadranska sol

Jedna od najljepših ljetnih pjesama na hrvatskom jeziku, istovremeno prozračna i lepršavo ljetna, ali i obogaćena suptilnim naznakama jesenske melankolije. “Jadranska sol“ može vas hitro teleportirati na plažu, ali poslužit će i kao jednako kvalitetna pozadina za hodanje kroz kišni grad i snatrenje o ljetu koje je prohujalo. Uz prekrasnu, pamtljivu melodiju i sjajan vokal Ivanke Mazurkijević u ovoj su pjesmi i legendarni stihovi u kojima su duhovitost i fino poigravanje s patosom pomiješani u savršenom omjeru – “Ta jadranska sol/Meni nanosi bol/Jer ti ćeš na Hvar/A ja ću u Bol/Ta jadranska sol/Mene tjera u plač/Jer ti ćeš na Hvar/A ja ću na Brač“. Ne može mnogo bolje od toga.

Linker
13. travanj 2024 06:04