- / Everett / Profimedia
od 1989.

Panika na društvenim mrežama: Bliži se kraj Simpsonima nakon 30 godina

Kultna animirana serija možda dolazi svom kraju, bar je tako dao naslutiti kompozitor i svojom izjavom uzburkao vode...

Kompozitor Danny Elfman (66) koji je zadužen za glazbu u kultnoj seriji uznemirio je javnost nakon izjave da bi sezona serije "The Simpsons" koja je u nastajanju ujedno mogla biti i posljednja.

"Kako sam čuo, snimanju dolazi kraj. Ne tvrdim to sa sigurnošću, ali mislim da bi ovo mogla biti zadnja godina" kazao je Elfman prilikom gostovanja na jednom podcastu i nadodao da je začuđen što se serija emitirala ovako dugo.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 11: Danny Elfman attends the premiere of Disney's
Getty Images
Danny Elfman

Prva epizoda animirane serije emitirana je 17. prosinca 1989., a u veljači ove godine FOX je najavio nastaviti s 31. i 32. sezonom. Simpsoni su tako ostali serija koja se najduže prikazuje u udarnom terminu u povijesti televizije. Tu su titulu osvojili 2018. kada su prikazani 636. put i s trona svrgnuli seriju "Gunsmoke". Ako brojimo nove sezone, od prvog dana emitiranja do danas bit će ih ukupno 713.

"Iznenađen sam što je trajalo ovako dugo...Znate, kada su Simpsoni krenuli, napravio sam glazbenu špicu i nisam očekivao da će je netko čuti jer sam si mislio - nema šanse da ovo uspije", rekao je. Obožavatelji su podijeljeni - dok su neki razočarani i na kraj Simpsona gledaju kao na kraj jedne ere i njihovog djetinjstva, drugi smatraju da su već trebali završiti jer kvaliteta i sadržaj serije nisu kao što su bili nekada, kada su bili na vrhuncu popularnosti.

Na izjavu kompozitora na Twitteru se osvrnuo i scenarist Al Jean i sve opovrgnuo. "Zahvalni smo na članku ali ovo nije istina", napisao je nakon što se po portalima proširila vijest da Simpsoni dolaze svom kraju.

U 30 godina emitiranja avanture Homera, Marge, Lise, Barta, Maggie i ostalih prepoznatljivih likova stekli su kultni status i postali fenomen pop kulture. Homerov uzvik "D'oh" 2001. godine ušao je u Oxfordski rječnik. Dosad dobili 33 Emmyja, a pojavili su se i na velikom platnu 2012. s filmom "The Simpsons Movie". Animirana serija nastala po ideji Matta Groeninga već godinama fascinira javnost i zbog predviđanja važnih događaja poput prvog crnog predsjednika SAD-a, dolaska Donalda Trumpa na vlast, požara u Amazoni i ostalih.

Linker
18. travanj 2024 16:53