La Vie
Carski grad

Opatija za vikend ponovno putuje u prošlost: U Carskom gradu čekaju vas oldtimeri, poznate povijesne ličnosti i dobra glazba

Na tradicionalnoj opatijskoj manifestaciji Carski grad posjetitelji će moću uživati u glazbenim, scenskim i plesnim programima, a družit će se i sa "slavnim gostima", ribarima i barkajolima.

U subotu 20. srpnja Opatija će na jednu večer postati vremeplov u doba romantike i raskoši, kada su gradskim ulicama šetale velike povijesne ličnosti koje su oblikovale modernu kulturu, umjetnost i društvo. Na glavnoj gradskoj prometnici bit će obustavljen promet kako bi napravio mjesta za oldtimere, staru vatrogasnu kočiju DVD-a te viktorijansku i bajkovitu kočiju grofova Štatenberških.

La Vie

Osim toga, ulicu će krasiti šetači u frakovima i krinolinama, ali i poznati posjetitelji Kraljice Jadrana - Albert Einstein, James Joyce, Gustav Mahler, Andrija Mohorovičić, Braća Lumiere, kao i ribari i barkajoli u portiću, kupači u tradicionalnim kostimima na kupalištu Slatina, umjetnici u Parku Sv. Jakova te trgovci okupljeni na Merkatu po starinski na Slatini, gdje će se predstaviti autohtoni lokalni proizvodi.

Posjetitelji će moći uživati u glazbenim nastupima Martina Majerle Tria, Klape Volosko, Zasedbe Kranjci, Kvareta Veljak, Vivien Galette i Voljena Grbaca te umjetnika klasične glazbe Srećka Valušeka, Ivana Bošnjaka, Alberta Surine, Mihalja Ivkovića, Ive Katarinčić te Esperanze i Claudia Franka. Tradicionalne plesove Austro-Ugarske monarhije predstavit će plesači iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

La Vie

Ako vas zanima daleka opatijska povijest, kroz nju će vas provesti kostimirani vodiči, a u Villi Angiolini, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Švicarskoj kući čekaju vas zanimljive izložbe. Manifestacija počinje u 20 sati, a u 18 sati zatvara se Ul. M. Tita od raskrižja s Ulicom Viktora Cara Emina do Slatine (ex. hotel Zagreb), a otvara se sljedeće jutro u 4 sata. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Promo

Promo

Linker
23. travanj 2024 13:04