odličan dar

‘Oni 2022.‘ najljepši je poklon za blagdane: U sebi objedinjuje kalendar, umjetničke radove i pomoć potrebitima

‘ONI 2022.‘ je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

Riječ je o 13 ilustracija na temu DOM renomiranih mladih umjetnica i umjetnika koje se mogu uokviriti ili pokloniti dragim osobama: Marina Mesar – OKO, Marin Remić, Tea Jurišić, Maja Biondić, Nikola Grabovac, Nikolina Žabčić, Slaven Kosanović – Lunar , Ivan Blažetić – Šumski, Hana Vrca, Ivana Mrčela, Boris Bare, Anja Sušanj i Broken isn't bad.

"Ove sam godine umjetnicima predložila dom za temu kalendara. Možda su pandemija i potresi utjecali na odabir teme, ali prva pomisao na dom je mjesto gdje nam je srce, a to svaki trenutak gradimo i pletemo. Dom kao mjesto, kao vrijeme, kao osjećaj, kao ljudi… oni koji su bili, koji su sada, koji će tek postati naš dom. Na svim tim prošlim, sadašnjim i budućim domovima trebamo biti zahvalni jer su nas oblikovali, jer smo u njima svoja srca skučili", objasnila je Vanja Varga koja kroz svoj brend 'Djelovanje' već drugu godinu organizira dobrotvornu akciju 'ONI 2022.' i pomaže udruzi Krijesnica koja pruža podršku djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

image

Umjetnici 'Oni 2022.'.

PROMO

U prošloj godini donirano je 29 tisuća kuna za male Krijesnice. Djelovanje je djelo Vanje Varga kroz koji stvara kreativne (humanitarne) projekte od ideje i dizajna, preko menadžmenta i operative sve do realizacije spajajući ljude i ideje u zanimljive kombinacije kojih spoj stvara (dodatnu) vrijednost.

Osim svojim ilustracijama, autori su i riječima približili svoje poimanje doma. Autorica Ivana Mrčela istaknula je: "Asocijacija doma mi je zimnica. Zimnica koju ti baka ili mama spakiraju kada se vraćaš na fakultet da i u drugom gradu imaš nešto što te podsjeća na dom", dok je zagrebački grafiter i umjetnik Slaven Lunar Kosanović objasnio svoju ilustraciju riječima:

image

Slaven Kosanović

PROMO

"Stabla koja često doživljavamo kao hlad ljeti ili ogrjev zimi su, osim sto su sami po sebi živa bića. U zajednicama od krucijalne važnosti po život na Zemlji ujedno i biotopi za mnoge druge vrste koje u njima, na njima i oko njih žive. To su sa saprofitskim mrežama oko njih (World Wood Web) kompleksni sistemi čiji značaj, u neznanju i aroganciji većina ljudi niti shvaća niti to pokušava. Uzaludna su upozorenja stručnjaka koja ne traju zadnjih par desetaka godina već svijest o tome traje znatno dulje. Čovjek je u velikoj većini, presudnoj za sudbinu naše planete ograničen isključivo na, primarno, svoje temporarne potrebe i sekundarno, svoja zadovoljstva. Oboje je uhvatilo brzi i odlučan tempo koji vodi konačnom uništenju. Već se neko vrijeme bavim mišlju da kroz većinu radova obrađujem temu koje ćemo neminovno, vrlo uskoro postati znatno svjesniji, nevezano tko je spreman, a tko nije", rekao je.

image

Ivana Mrčela

PROMO
image

Ivan Blažetić Šumski

PROMO

Čitajte i: Izložba koja izaziva pažnju: U njemačkom gradiću svi žele vidjeti kupaće kostime slavne pjevačice i glumice

Izložbu radova koji čine kalendar možete pogledati u zagrebačkom Botaničaru svaki dan u radnom vremenu ove cafe – galerije do 5. prosinca 2021.

image

Anja Sušanj

PROMO
image

Boris Bare

PROMO

Osim toga, uz ovaj predivan kalendar s 13 ilustracija koje možete uokviriti, za sebe ili pokloniti, jer je otisnut na mat printu s perforacijom, dio akcije je i prodajna aukcijska izložba 13 radova u koju se možete uključiti ovdje. Kalendar uključuje paket od 7 vouchera s popustom na kupovinu kod partnera – domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova. Na taj način podržava se lokalno u ovim neizvjesnim vremenima, a svi oni podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi.

Rezervirajte svoj kalendar, odaberite ga kao dar za „pod bor“ svojim najmilijima ili kolegama i partnerima, pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u kreiranje kalendara te pomozite da svi ONI u udruzi Krijesnica barem malo lakše i jače svijetle.

Linker
10. kolovoz 2022 09:58