Bojan Zibar
MIME'S

Oduševilo nas je novo mjesto u Zagrebu, interijer je stvarno poseban

Nakon što se gastro projekt Mime's predstavio ove zime na zagrebačkom Fuliranju, nedavno je otvoren i istoimeni restoran u kojem ćete, osim u autohtonim okusima, uživati i u divnom interijeru.

Mime's restoran, otvoren u Petrinjskoj 44 u Zagrebu, temelji se na domaćoj kuhinji za kojom žudimo, osobito danas kada živimo ubrzano. Svaki dan se menu izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju naravno, zanimljiv desert. Namirnice se svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost, najveća inspiracija za nastajanje određenog jela.

Bojan Zibar

A osim jela, poglede privlači i interijer: glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput freske, a sve je uređeno prema idejama vlasnika Ivane i Joška Kovača te asistentice katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice ih upravo svojom bojom, dodatno naglašavaju.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Bojan Zibar

U neko skorije vrijeme, osvanut će i Mime's terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo sad u toplijim danima.

Bojan Zibar

Bojan Zibar

Linker
14. travanj 2024 13:56