Njam!

Odlična kuharica za sve: Biljne kobasice, burgeri i kolači jednako su ukusni baš kao i oni ‘pravi‘

Najguglaniju kuharicu s receptima omiljenih jela u veganskom ruhu, popraćenu privlačnim fotografijama možete pronaći na službenim stranicama udruge.

Kao i svake godine dosad, i ove godine izašla je lista najtraženijih jela na internetskim tražilicama, a čine ju: pizza, lazanje, ćufte, musaka, kruh i tortilje, kao i kava dalgona, palačinke, brownies i cheesecake.

Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla i dobila odličnu kuharicu za sve.

„Cilj nam je pokazati da svi mogu uživati u okusima i teksturi jela na koja su navikli i pritom spašavati životinje, okoliš i zdravlje. Zato smo osmislili dinamičnu i edukativnu radionicu kuhanja, a u kojoj će dvije vrsne kuharice pripremati svima dobro poznata i omiljena jela u veganskom ruhu.

image
Radionica u organizaciji udruge 'Prijatelji životinja'.
ANA MIHALIĆ

Recepte jela koja će se pripremati objavljivat ćemo cijeli tjedan na našoj Facebook-stranici. Oni najodvažniji moći će pripremati jela paralelno s radionicom jer ćemo objaviti i sastojke za ta jela pa će kroz zabavu odmah moći napraviti svoja veganska remek-djela”, poručuju Prijatelji životinja.

Jednako ukusni kao i oni 'pravi'

Naglašavaju da su veganska jela namijenjena svima, a trgovine obiluju raznovrsnom ponudom gotovih veganskih proizvoda. Dodaju da su biljne kobasice, burgeri, odresci, pečenka, paštete, hrenovke, razne vrste sireva, mlijeka, šlag, sladoled, jogurt, vrhnje samo neki od veganskih proizvoda koji se mogu pronaći na policama trgovina, ali isto tako i pripremiti prema vlastitom ukusu kod kuće.

image
Veganska jela jednako su ukusna kao i ona mesna.
PROMO

„Možemo uživati u tradicionalnim blagdanskim delicijama kao što su pečenka, kolači, sarma, francuska salata, makovnjača, kuglof i mnoga druga jela te obitelji i prijateljima predstaviti zdraviju i suosjećajniju verziju bez odricanja od navika i tradicije”, navode Prijatelji životinja. Iz Udruge poručuju da zaista nikada nije bilo lakše biti vegan, a veganska ponuda svakim danom sve je veća i raznovrsnija.

Podsjećaju da se na www.veganopolis.net možete prijaviti na Vege izazov, besplatni servis putem kojega vam na adresu e-pošte kroz 30 dana stižu informacije i zanimljivosti o veganstvu, recepti i savjeti za pripremu jednostavnih, brzih i ukusnih veganskih jela.

image
Prijatelji životinja
PROMO

Najguglaniju kuharicu s receptima omiljenih jela u veganskom ruhu, popraćenu privlačnim fotografijama možete pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr, a više informacija o promociji kuharice kroz radionicu kuhanja potražite na njihovoj Facebook stranici.

Linker
19. travanj 2024 19:39