Proljetni praznici uz film

Odlična ideja za malene filmofile: Riječko kino organizira filmske radionice u Dječjoj kući

Od izrade vlastitih animiranih filmova, preko snimanja filmskog zvuka i zvučnih efekata do izrade filmskih plakata, nova ponuda filmskih radionica Art-kina povodom proljetnih praznika u Dječjoj kući garantira zabavu za mlade filmofile.

Proljetni su praznici idealna prilika da djeca upoznaju magičan filmski svijet Dječje kuće, a uz svakodnevno prikazivanje najnovijih animiranih i igranih filmova za cijelu obitelj u novoj kinodvorani, Art-kino se pobrinulo da mladi filmoljupci i sami sudjeluju u kreiranju filmskih sadržaja, u sklopu triju prazničkih radionica: radionice izrade filmskih plakata, radionice sinkronizacije i zvučnih efekata te radionice stop-motion animacije.

Jednodnevna radionica izrade filmskih plakata, pod vodstvom Brune Butorca, održava se u subotu, 16. travnja u dnevnom boravku Dječje kuće u popodnevnim satima, a polaznike će podučiti svim elementima koje filmski plakat mora sadržavati, nakon čega slijedi izrada vlastitih filmskih plakata u tehnici kolaža. Radionica je namijenjena svim dječjim uzrastima.

image

Filmske radionice za djecu organizira riječko Art kino Croatia.

ART-KINO ARHIVA

Za sve koji žele naučiti izvoditi zvuk za film, tu je radionica sinkronizacije, foleyja i zvučnih efekata, koja pažnju usmjerava na zvučni aspekt filma: šumove, govor i glazbu. Radionica se održava u tonskom studiju Dječje kuće u popodnevnim satima od 19. do 23. travnja, a polaznici će, uz pomoć mentorskog tima Ane Jurčić i Daniela Žuvele, stvoriti svoju zvučnu sliku za jedan kratki animirani film. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina.

Prijave u tijeku

U Dječjoj kući djeca imaju priliku gledati, ali i stvarati animirane filmove, što potvrđuje organizacija još jedne radionice stop-motion animacije! Polaznici ove radionice, čiji su termini održavanja 19., 20., 22. i 23. travnja u prostoru Šume Striborove, naučit će kako nastaje animirani film te će se upoznati s osnovnim konceptima animacije: osmisliti će priču, izraditi lutke od plastelina ojačane žičanom armaturom za lakšu manipulaciju, naučiti što je i čemu služi storyboard, napraviti mizanscenu, namjestiti svjetlo, pomicati likove, stvarati pokret, bilježiti ga kamerom i upoznati se s osnovnim načelima računalnih programa za montažu u kojoj će napraviti kratki animirani film. Radionica se odvija pod mentorstvom Antonije Veljačić, a namijenjena je djeci od 8 do 10 godina.

image

Radionice se održavaju u Dječoj kući.

ART-KINO ARHIVA

Prijave za radionice su u tijeku te su dostupne putem obrasca na internetskoj stranici Dječje kuće, a broj slobodnih mjesta je ograničen. Uz obaveznu prijavu, sudjelovanje u radionici izrade filmskih plakata besplatno je, a za višednevne radionice sinkronizacije i animacije naknada za sudjelovanje iznosi 150,00 kuna.

Linker
20. travanj 2024 10:28