promo
PSIHODELIČNI POP

Odličan beogradski duo Ti ponovno u Zagrebu

Beogradski psihodelični duo Ti nakon godinu dana ponovo stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 24. studenog. Kao predizvođač nastupit će nova zvijezda beogradske underground scene Sergio Lounge.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu te u ljeto 2012. godine osnivaju bend.

Od skromnih početaka i proba u stanu, dvojac je s oba albuma “Vidimo se” i aktualnom “Život u dvoje” učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Tijekom proteklih godinu dana svirali su po klubovima i na festivalima širom regije, a početkom godine nastupili su na Eurosonic festivalu u Nizozemskoj.

Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i ugodnih bass dionica na synthu, sjajnog dvoglasja i jednostavnih hipnotizirajućih tekstova kao i Trajčetovih ritmova. Njihove melodije obuzimaju i slikovito govoreći stvaraju ugodnu atmosferu ljetnjeg kišnog popodneva ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obveza. Upravo se ta atmosfera vidi na nastupnom EP-u “Koliko dana” i prvom hvaljenom albumu “Vidimo se” koji su im priskrbili mjesto na popisu nove srpske scene i predstavili njihovu viziju neopterećene sanjive psihodelije kroz pjesme “Koliko dana”, “Da ti želim dobra jutra” ili pak “Smejem se”.

Aktualan drugi album “Život u dvoje”, objavljen 2015., grupi Ti je osigurao mjesta na listama najboljih regionalnih albuma prošle godine, a koncertnu promociju je imao u Tvornici. Sniman je u kućnom studiju dvojca Ti, a tematski su u prvom planu ljubav, samostalnost, zajednički život i osobno preispitivanje.

Ulaznice su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn.

Linker
23. travanj 2024 22:19