Profimedia, Album
SVIJET ČAROBNJAŠTVA

Obožavatelji Harryja Pottera su oduševljeni: Za mjesec dana stižu četiri nove priče

Obožavatelje Harryja Pottera razveselile su vijesti da autorica J.K. Rowling idućeg mjeseca objavljuje još četiri priče o čarobnjaku koji ju je proslavio

Obožavatelji knjiga moći će dublje uroniti u bogatu povijest magije već u lipnju, najavila je britanska spisateljica J.K. Rowling (53). Četiri nove e-knjige idućeg će mjeseca biti objavljene na portalu Pottermore, digitalnoj platformi o svijetu čarobnjaštva, osnovanoj još 2011. godine. U tim će se pričama pronaći lekcije koje su Harry i njegovi prijatelji učili u Hogwartsu, školi čarobnjaštva - od napitaka, proricanja, herbologije, astronomije sve do brige o čarobnim stvorenjima.

Kroz njih će čitatelji ući u samo srce priča o Harryju Potteru, a osim istraživanja o podrijetlu magije kroz povijest i folklor, kratke e-knjige sadržavat će bilješke, rukopise i šarmantne crteže iz knjige "Harry Potter: Povijest magije".

Prve dvije knjige, "Harry Potter: Putovanje čarima i obrana protiv mračnih umjetnosti" i "Harry Potter: Putovanje kroz napitke i herbologiju" bit će objavljene 27. lipnja, a treća i četvrta, "Harry Potter: Putovanje kroz proricanje i astronomiju" i "Harry Potter: Putovanje kroz brigu o čarobnim stvorenjima" - vrlo brzo nakon toga, a sve ih je ilustrirao londonski umjetnik Rohan Daniel Eason.

Prvi roman je sada mnogima omiljena spisateljica objavila davne 1997. godine, a sedam knjiga stvorilo je svjetsku Harry Potter franšižu s osam blockbuster filmova u kojima su Daniel Radcliffe kao Harry, Emma Watson kao Hermione i Rupert Grint kao Ron stekli planetarnu popularnost. Spisateljica J.K.Rowling već dugi niz godina nalazi se među najbogatijim ljudima svijeta, a čini se da će još dugo slijediti svoju strast i uveseljavati veliki broj obožavatelja novim izdanjima koja prate Harryja Pottera, koji ju je i proslavio.

Linker
20. travanj 2024 11:19