Pod vedrim zagrebačkim nebom

Novi projekt Iznad Zagreba: Ovog proljeća i ljeta nas na Medvedgradu očekuju brojni koncerti

Novi kulturno-zabavni projekt Iznad Zagreba prilagodljiv je za sve mlade ljude koji žele nešto novo, a jednako tako žele boraviti i u prirodi.

Počinje novi kulturno - zabavni projekt Iznad Zagreba. Gotovo svakog vikenda ovog proljeća i ljeta, od 21. svibnja pa sve do kraja rujna, na Medvedgradu nas pod vedrim zagrebačkim nebom očekuju koncert Ansambla LADO i Borna Šercar's Jazziana Croatica, partiji BSH, Lollipop i Complex, koncert grupe Silente, radionice za djecu i još mnogo toga.

"Projekt Iznad Zagreba donosi jednu novu živost u naš centar za posjetitelje. Prilagodljiv je za sve mlade ljude koji žele nešto novo, a jednako tako da borave i u prirodi. Vjerujem da ćemo naići na veliki odaziv s obzirom na to da je Centar sad prilagođen za sve one željne i glazbenih događanja, sportskih aktivnosti drugog što daje dodatnu vrijednost našem centru", izjavila je Marina Popijač, ravnateljica JU Park prirode Medvednica.

image

Marina Popijač

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

"U Turističkoj zajednici Grada Zagreba smatramo da su ovakva događanja posebno važna kao naznaka oporavka scene nakon pandemije koronavirusa. Isto tako su zaista sjajna za predstavljanje obnovljene povijesne utvrde Medvedgrad široj publici", istaknula je Ana Salopek, direktorica sektora razvoja Turističke zajednice Grada Zagreba.

image

Ana Salopek

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

Cilj projekta je postavljanje Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu kroz različita kulturna, društveno odgovorna, gastro, sportska te zabavna događanja. Ulaznice za sva događanja mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.

"Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt je poseban po tome što će se predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercera. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu Hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i malo manje poznate Hrvatske legende", istaknula je ravnateljica Ansambla Lado Ileana Jurin Bakotić.

image

Ileana Jurin Bakotić i Borna Šercar

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

Borna Šercar je dodao: "Ovo je šesti album Jazziana Croatice i mog ansambla koji se od početka bavi spajanjem hrvatskog melosa i etna s jazz izričajem. Spojili smo Jazzianu i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni i zaista snažan doživljaj."

image

Borna Šercar

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

Prvi događaj ovog programa BSH je već tjednima unaprijed rasprodan.

"BSH Fortress povratak je tog eventa na Medvedgrad nakon četiri godine. Od izvođača tu su domaće i regionalne snage". izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events i dodao: "Nakon toga 18. lipnja imamo drugi za redom BSH događaj na Medvedgradu, zatim nam u rujnu slijedi novi BSH na Medvedgradu koji bi trebao označiti povratak u Zagreb te završetak proljetno - ljetne sezone."

image

Drago Vukelić

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

Tu su i novi programi Complex i Lollipop.

"Bavimo se organizacijom trap, hip hop, RNB evenata s naglaskom na trap. Događaj na Medvedgradu ujedno je i proslava naše tri godine postojanja. Ugostit ćemo najpoznatijeg domaćeg trap artista Ivana Hiljeta poznatijeg kao Hiljson Mandela koji je ovog tjedna objavio novi album i u rekordnom roku poharao sve ljestvice kao što su Spotify i YouTube", istaknuo je Matej Franc ispred Complexa i Lollipopa te dodao: "Lollipop je pokrenut 2021. godine, a cilj mu je popularizacija glazbe iz 2000 i 2010 godina koji kod publike bude osjećaj nostalgije i sreće. Događaj na Medvedgradu bit će do sada najveći Lollipop događaj."

image

Projekt Iznad Zagreba

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

Na Medvedgradu nas očekuje; 21.5. BSH party, 28.5. Complex, 11.6. Lollipop, 18.6. BSH party, 21.6. Ansambl LADO i Borna Šercar's Jazziana Croatica, 24.6. i 25.6. radionice za djecu u suradnji sa Školskom knjigom, te 2.7. koncert grupe Silente.

image

Sven Vlahoviček

FOTOGRAFIJE: PRESS PRESS

"Program Iznad Zagreba obuhvaća sve dobne skupine. Radi se o edukacijskom, sadržajnom, gastronomskom i glazbenom programu koji je smješten u srednjovjekovni ambijent Medvedgrada i obećava jedno posebno višeosjetilno iskustvo.", zaključio je Sven Vlahoviček iz projekta Iznad Zagreba.

Linker
07. lipanj 2023 09:30