JOŠ VIŠE DRAME

Nova verzija omiljene serije Gossip Girl konačno je dostupna, a evo po čemu se razlikuje od originala

Novi serijal Gossip Girl nestrpljivo smo čekali još od najave prije dvije godine, a reboot nosi neke sličnosti i puno novih drama.

Mnogi od nas su odrasli uz teen serije čija se radnja odvija u manjim američkim gradovima i predgrađima i prate živote mladih ljudi koji se susreću s uobičajenim problemima odrastanja. S mnogim anegdotama, dramama i likovima mogli smo se poistovjetiti, zbog čega su nam serije toliko i prirasle srcu. Jedna od takvih mnogima je bila Gossip Girl, čija najava reboota nas je još sredinom ljeta 2019. oduševila.

image
U novom serijalu na samom početku otkrivamo tko je tračerica.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

S velikim nestrpljenjem jedva smo dočekali 8. srpnja kada se Gossip Girl počela prikazivati na HBO Max-u. Još smo iz najave doznali da drame neće nedostajati, kao i da se radnja nastavlja osam godina nakon završetka originalnog serijala Gossip Girl u istom smjeru - prateći novu grupu bogatih klinaca iz Manhattana. Glavna lica serije - Emily Alyn Lind, Tavi Gevinson, Thomas Doherty, Adam Chanler-Berat i Zión Moreno nastavljaju gdje su Blair, Chuck, Serena i Dan stali.

Čitajte i: Što rade i kako danas izgledaju glumci iz popularne serije 'Gossip Girl'

Otkako su glavni likovi iz originalne serije odrasli, dogodila se eksplozija popularnosti društvenih mreža, zbog čega se taj fenomen i našao u središtu nove priče. Instagram zvijezda Julien koju utjelovljuje Jordan Alexander svoj utjecaj širi preko storyja i feeda, a u tome joj pomažu njezine, tipično kao i u originalu, zle prijateljice. Drama se razvija na samom početku s dolaskom Zoye, Julienine polusestre u školu.

image
Novim "tračericama" društvene mreže su središte zbivanja.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Uzimajući u obzir veličinu utjecaja kakav je polovicom 2000-ih imao anonimni blog u originalnom serijalu, možemo samo pretpostaviti kolike će se drame razviti u svijetu kontroverznih društvenih mreža.

I dok nas je originalna serija držala u neizvjesnosti do posljednje epizode, prikrivajući identitet Gossip Girl, u novom serijalu u početku znamo tko je tračerica. Osim toga, njezin Instagram profil inspiriran je upravo originalnim blogom i tračericama čije se anegdote često spominju.

Čitajte i: Znamo datum povratka slavne ‘Tračerice‘! Pogledajte prvi službeni trailer za novo izdanje serije koja je osvojila svijet

Iako se škola Constance Billarda ponavlja, baš poput uniformi, raskalašenih partyja, ali i same elitne školske ekipe, u novom serijalu obrađuje se queer tematika. Za razliku od originala gdje su svi likovi bili straight bijelci, u novoj seriji među glavnim likovima pojavljuju se i druge rase. Ono što je zajedničko i originalu i rebootu, kojega mnogi smatraju nastavkom prvotnog serijala, je narativni glas Kristine Bell.

image
U novom serijalu obrađuje se queer tematika.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

U svakom slučaju, drame neće nedostajati, a ova verzija osim što će mnoge vratiti u djetinjstvo, mogla bi biti dobra pratnja u odrastanju mlađih generacija.

Linker
25. travanj 2024 18:25