HBO
Već nakon tri epizode

Nova televizijska poslastica: 'Chernobyl' ima bolje ocjene čak i od 'Game of Thronesa'

Sada kada je Game of Thrones došao svome kraju, HBO nam je priredio novu poslasticu. Nova serija 'Chernobyl' o najvećoj nuklearnoj katastrofi u povijesti gledateljima se brzo uvukla pod kožu i to toliko da su ju dali skoro maksimalnu ocjenu već nakon tri epizode.

Nova HBO-ova serija 'Chernobyl' nova je televizijska poslastica koja se gledateljima brzo uvukla pod kožu. Činjenica da su je na IMDb-u bolje ocijenili od samog Game of Thronesa i Breaking Bad-a, serija koje su bile na samom vrhu po gledanosti, dovoljno govori koliko je vrijedna gledanja. Temeljena na najvećoj nuklearnoj katastrofi u povijesti čovječanstva koja se zaista dogodila dodatno joj daje na težini.

HBO

Podijeljena u pet dijelova, serija prati priču o zastrašujućim događajima prije, tijekom i nakon nuklearne eksplozije u Memorijalnoj elektrani V. I. Lenjin u Černobilu 1986., a započinje samoubojstvom Valerija Legasova uoči druge godišnjice katastrofe, znanstvenika koji je bio na čelu tima za istragu Černobilske katastrofe. Legasov je pronađen obješen samo dan prije nego je javno trebao iznijeti rezultate o istraživanju uzroka ove katastrofe, a iza sebe je ostavio audiosnimku s dosad nepoznatim detaljima.

HBO

Eksplozija s devet puta jačom kontaminacijom od one nakon Hirošime, koja je ubila tisuće i tisuće ljudi kojima se još do danas ne zna ukupan broj, sovjetske su vlasti pokušavale zataškati, a to je i jedan od razloga zašto si je Legasov oduzeo život. Iako su izašle tek tri epizode, serija je dobila visokih 9.6 od 10 bodova od skoro 27.000 glasača na IMDB-u, ponajviše zbog jezivih, realnih scena koje su strašnije čak i od najgorih horora.

Mozak iza ove hvaljene serije je scenarist Craig Mazin pod redateljskom palicom Šveđana Johana Rencka, a glavne uloge tumače Jared Harris, Stellan Skarsgard i Emily Watson.

Linker
25. travanj 2024 00:19