Slavko Sobin i Filip Riđički
 Promo
SERIJA O OSAMDESETIMA

Nova sezona Crno-bijelog svijeta na HRT-u: Napokon znamo kada počinje

Snimanje treće sezone serije koja je osvojila publiku trajalo je do sredine lipnja ove godine, a sada napokon stiže na male ekrane!

Dramsko-humoristična serija Crno-bijeli svijet, redatelja i scenarista Gorana Kulenovića te koscenarista Igora Mirkovića, koju za HRT proizvodi neovisna produkcijska tvrtka Inter film, u prethodne dvije sezone stekla je naklonost gledatelja i dobru kritičku recepciju. Rado gledana i izvan granica Hrvatske, serija je osvojila nekoliko nagrada, između ostalih Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolje redateljsko TV ostvarenje (Goran Kulenović) te nagradu Zlatni studio za najbolju TV seriju.

Promo
Filip Riđički, Slavko Sobin i Slaven Knezović

Duhovita priča o dvije obitelji u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nostalgično je podsjećanje na vrijeme obilježeno socijalističko-samoupravnim apsurdima i polaganim raspadom tadašnje države, u kojem je mlada generacija otkrivala prostor slobode izražavanja kroz medije i umjetnost, a nadasve kroz glazbu. Jedan od glavnih junaka serije je grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, kultnim koncertim prostorima, kafićima, ulicama i kvartovima. Vrlo značajna dramaturška sastavnica serije je i autentična glazba „novog vala“ koja se provlači kroz sve epizode, pa su se tako u prve dvije sezone mogli čuti dobro poznati hitovi Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila, Parnog valjka, Prljavog kazališta, Boe, Buldožera i mnogih drugih glazbenika toga vremena.

Promo
Jelena Miholjević i Sara Stanić

Radnja treće sezone prati zbivanja tijekom 1983. i 1984. godine, a u 12 novih epizoda ponovno ćemo se družiti s dobro poznatim junacima – Kipom, Žungulom, Žacom, Ksenijom, Dominikom, Jagodom, Jurom, Unom, Marinom, Dunjom, te upoznati neke nove. Junaci serije naći će se na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, izboru za Miss Jugoslavije, senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkom moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, Hreliću, računalnom tečaju, kao i na nekim kultnim zagrebačkim mjestima. Privredna kriza sve je prisutnija, a naši će junaci biti primorani promijeniti posao, okušati se u privatnom biznisu, neki će biti stavljeni „na led“ u poduzeću, neki će se hrabro i pomalo nepromišljeno uhvatiti ukoštac s novim tehnologijama. Treća sezona donijet će i nove ljubavi, prosidbe, prekide, kao i povratak nekih starih prijatelja.

Promo
Slavko Sobin i Filip Riđički

Promo
Filip Riđički, Sara Stanić i Slavko Juraga

HRT / Promo
Karlo Maloča i Ivan Ožegović kao Davorin Bogović u jednoj od sezona.

Promo
Sreten Mokrović, Anica Dobra i Franjo Kuhar

Uz stalnu glumačku ekipu koju čine Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Elizabeta Kukić, Sara Stanić, Otokar Levaj, Biserka Ipša, Voja Brajović, Stojan Matavulj, Dora Polić Vitez, Hrvoje Kečkeš, Ozren Grabarić i drugi, u trećoj sezoni nove likove, između ostalih, tumače Ksenija Marinković, Sanja Marin, Slavko Juraga, Krešimir Mikić, Kristijan Ugrina, Elvis Bošnjak, Bojan Navojec, Pjer Meničanin, Luka Dragić, Slaven Došlo.

Promo
Slavko Sobin

Promo
Ksenija Marinković i Anica Dobra

Promo
Ivanka Mazurkijević

Promo
Bojan Navojec

Glavni scenarist i redatelj serije je Goran Kulenović, koscenarist je Igor Mirković, a po jednu epizodu koscenaristički potpisuju Renato Baretić i Ante Tomić. Direktor fotografije je Mario Sablić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, supervizorica maske Slavica Šnur, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča. Urednica je Zinka Kiseljak.

Snimanje na lokacijama u Zagrebu i okolici trajalo je do sredine lipnja 2018. godine. Emitiranje serije koju željno iščekuje veliki broj gledatelja počinje 7. siječnja 2019. godine, na HTV 1.

Linker
28. studeni 2022 11:03