Uvedite tračak umjetnosti u svoj život

Nije kasno da se posvetite svojoj strasti, pa čak i ako su vam govorili da to nije za vas

Tečaj crtanja i slikanja, izrade nakita, fuzije stakla, keramike... Živite li u većim gradovima ili u njihovoj blizini, više nemate izgovor za dosadu!

Rijetka od pozitivnih strana pandemije je povećanje svijesti o važnosti brige o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Kako bi živjeli ispunjen život, važno je da izdvajate vrijeme za sebe - da radite ono što vas opušta i usrećuje pa čak i ako su vam govorili da niste vi za to ili ako, kao većina, niste imali vremena za sebe i svoje male radosti. Zaljubljenicima u umjetnost olakšat ćemo potragu za hobijima koji će im obogatiti slobodno vrijeme, pa izdvajamo nekoliko "artsy" edukacija i tečajeva u većim gradovima koji će izbrusiti vaše talente.


Crtanje i slikanje

Na dvije lokacije u Zagrebu nalaze se prostorije Atelier Selliera - profesionalne škole crtanja i slikanja na dvije lokacije u Zagrebu, koja pruža stručnu edukaciju kroz razne tečajeve i kreativne radionice, te organizira terenske nastave i izložbe polaznika.

Čitajte i: Umjetnost u službi dizajna: Svestrana slikarica u nedostatku tanjura počela sama izrađivati kolekcije posuđa

image

Tečaj crtanja i slikanja izoštrit će vaš talent

UNSPLASH

Upisi za školu ove godine još su otvoreni, stoga požurite i izaberite između digitalnog crtanja, kaligrafije, ilustracije, kiparstva, a od nedavno i tečaja grafike i mobilografije. Želite li u crtanju i slikanju napredovati uz vaše najbliže, možete izabrati obiteljski tečaj crtanja i slikanja, a postoje i posebni za djecu, odrasle i za umirovljenike.

Ono što ovu školu čini jedinstvenom je individualan pristup, a zabave, druženja i smijeha kroz razvijanje umjetničkih vještina - zasigurno neće nedostajati!

Za zaljubljenike u crtanje i slikanje u Splitu tu je umjetnički atelje mARTa koji pod vodstvom stručnih edukatora nastoji približiti različite grane likovne umjetnosti svakome pojedincu, bez obzira na dob i školovanje.

image

Tečaj kiparstva poznat je kao jedan od onih koji najviše opuštaju

UNSPLASH

Nakon završetka svake sezone organizira se zajednička izložba s najuspješnijim radovima polaznika tako da svima možete pokazati svoj napredak na koji ste ponosni.

Ako ste iz Osijeka, radite ili studirate u Slavoniji, ljubav prema slikanju i crtanju pomoći će vam razviti Hrvatsko društvo umjetnika Adolf Waldinger gdje možete upisati školu crtanja i slikanje za djecu, mlade i odrasle. Kako se većina tečajeva preselila u virtualni svijet, i ovu školu možete pohađati online.

U Rijeci za vas je tu Art&Hobby, tečaj koji obuhvaća učenje crtanja i slikanja na klasičan akademski način, ali individualizirano. Sam tečaj započinje svladavanjem osnovne crtačke vještine nakon čega se polaznik postepeno uvodi u slikarstvo i kroz nekoliko mjeseci vidi prve rezultate - nekoliko pravih slika koje je polaznik samostalno naslikao.

Daljnjim bavljenjem, polaznici se vode u postupno osamostaljivanje i formiranje vlastitog slikarskog svijeta kroz rad u malim grupama u ležernoj atmosferi s puno poticajne energije. Vještina crtanja i slikanja može se neograničeno nadograđivati pa ovaj tečaj nema definiran završetak.

image

Ukrasite dom proizvodima koje sami izrađujete.

UNSPLASH


Tečaj keramike

U posljednje vrijeme sve su popularniji i tečajevi keramike na kojima ćete se zasigurno zabaviti i izraditi predmete koje ćete potom i zadržati.

U Zagrebu ih ima na više adresa, a jedna od njih je i Ulica Republike Austrije 1 gdje je smješten Atelje na br. 1. Po izboru možete izabrati tečaj koji traje mjesec dana ili pak jednokratni tečaj koji je zamišljen kao izlazak ili date night.

Tečajevi keramike dostupni su i u prethodno navedenim umjetničkim atelierima i školama za crtanje i slikanje!


Obrada srebra i izrada nakita

Istaknuti umjetnik na području primijenjene umjetnosti i kiparstva malih formi te jedan od vodećih umjetnika u izradi umjetničkog nakita, Lumezi "Otvoreni atelier Lumezi" osnovao je 1996. godine od kada zainteresirane podučava tehnikama oblikovanja nakita.

image

Izrada nakita posebno je lijep hobi, a dugo možete i nositi podsjetnik na svoju vještinu

UNSPLASH

Čitajte i: Skriveni atelje u samom srcu Zagreba savršen je spoj umjetnosti i modernog dizajna

Imate li želju naučiti obrađivati i oblikovati plemenite metale, izaberite tečaj obrade srebra koji se sastoji od 10 blok sati. Za tečaj nije potrebno nikakvo predznanje, a sav pribor i sredstva osigurava Otvoreni atelier Lumezi.

Ako ste zainteresirani za nešto profinjeniju varijantu izrade nakita, upišite 4-tjedni online program izrade nakita i marketinga za kreativce Beyla nakit, dizajnerice Tanje Martinić koja se izradom nakita bavi više od deset godina.


Filmska umjetnost

Za zaljubljenike u filmsku umjetnost, pravi odabir je Filmaktiv, neprofitna organizacija osnovana 2001. u Rijeci koju čine kreativni i dinamični pojedinci okupljeni kako bi poticali društvene promjene kroz produkciju, promociju audiovizualne umjetnosti i neformalnu edukaciju.

Nekoliko desetaka osoba koje su se educirale u Filmaktivu svoj rad u području filma nastavile su pri filmskim studijima u inozemstvu, a vi možete biti sljedeći.

U istom smjeru educirati se možete i u filmskoj školi Kinokluba Zagreb.

image

Volite li film, upišite filmsku školu Kinokluba Zagreb ili Filmaktiv u Rijeci.

UNSPLASH


Ples

Privlači li vas više umjetnost pokreta, odaberite studio Shine koji je u Osijeku osnovan prije više od 15 godina.

Prije svega, ovaj plesni studio bavi se promicanjem kulture plesa i plesnih pokreta kroz različite plesne stilove - balet, hip-hop, break, funky jazz, moderni i suvremeni ples.

image

Svaki veći grad ima više plesnih škola, na vama je samo da krenete

UNSPLASH

Ples možete, naravno, upisati i u Zagrebu i u Rijeci, a ovdje se nalazi popis većine tečajeva koje možete odabrati prema vašim preferencijama.


Tečaj fuzije stakla

Želite li naučiti proces fuzije stakla i stvoriti najljepše ukrase za vaš dom, upišite tečaj fuzije stakla Tapiker u Zagrebu, a vikendom i u Rijeci.

Stakla se prije fuzije dekoriraju pigmentima, granulama i staklima u boji, a vještom kombinacijom debljine stakla, korištenjem kalupa i dekoracijom nastaju čudesne slike, nakit, zdjele, plohe za prozore i vrata...

Tečajeva i radionica uistinu ima u svim gradovima - na vama je da odaberete idealan za sebe!

Linker
18. travanj 2024 12:50