NOVI POMOĆNIK U KUĆI

Nevjerojatno je koliko bakterija možemo unijeti u kuću, no ovaj uređaj će vam pomoći da je pravilno očistite

iRobot Roomba Combo 2u1 robotski je usisavač i perač podova u jednom koji umjesto vas usisava i pere prašinu, prljavštinu i ostatke s glatkih podova i sagova

U doba pandemije shvatili smo koliko je higijena bitna za očuvanje zdravlja. Redovito pranje i dezinfekcija ruku su u svim zdravstvenim apelima navedeni kao prvi korak u borbi protiv širenja virusa Covid-19, no nerijetko zaboravljamo kako je čistoća doma jednako bitan segment u očuvanju zdravlja. Pritom poseban naglasak treba obratiti na čišćenje i pranje podova u kući jer upravo preko cipela unosimo najveći broj bakterija u kućanstvo, što su pokazala i istraživanja. Mikrobiolog Charles Gerba s američkog Sveučilišta u Arizoni proveo je 2008. godine istraživanje u kojemu je zamolio ispitanike da dva tjedna hodaju u novim cipelama po ulici. Kada su mu vratili obuću otkrio je da je na vanjskoj površini svake od cipela pronađena E. coli, bakterija koja može uzrokovati urinalne infekcije, meningitis i druge bolesti. Uz to treba dodati da su šanse za uspješni prijenos bakterije s cipela na čisti pod iznosile 90 do 99 posto. Nalazi tog istraživanja posebno su važni danas jer je dokazano kako koronavirus na drvenim površinama, kao što su parket i laminat, može preživjeti i do dva dana, dok neki virusi i bakterije poput virusa gripe, MRSA-e ili hepatitisa mogu preživjeti i nekoliko dana. Upravo iz tog razloga stručnjaci ističu kako je svakodnevno čišćenje podova od iznimne važnosti za naše zdravlje.

image
iRobot Rommba Combo 2u1
iRobot

Na sreću svih onih koji nemaju dovoljno vremena za svakodnevno pranje podova, na naše je tržište stigao uređaj koji umjesto vas vodi brigu o čistoći podova. Riječ je o iRobot Roomba COMBO, 2u1 robotskom usisavaču i peraču podova. Zahvaljujući svom snažnom usisu i četki u obliku slova V ovaj robotski pomagač brzo će postati omiljeni član obitelji koji umjesto vas usisava prašinu, prljavštinu i ostatke s glatkih podova i sagova.

Njegove četke za brisanje rubova sakupit će sve ostatke iz kutova, dok će sustav pranja vlažnom krpom, koji se služi tkaninom od mikrovlakana posebne rebraste teksture, odstraniti svu prljavštinu. S obzirom da je riječ o pametnom čistaču, uz pomoć tri modula pranja možete čišćenje prilagoditi vlastitim potrebama.

image
iRobot Roomba Combo
FOTOGRAFIJE: 1996-2001 ACCUSOFT CO., ALL RIGHTS RESERVED

Osim toga, Roombu Combo putem aplikacije iRobot Home možete povezati s mobilnim uređajem kako bi usisavač mogao naučiti vaše navike čišćenja te vam tako ponuditi personalizirani raspored čišćenja. Može predložiti i stvari koje vam možda ne bi pale na pamet poput dodatnog čišćenja u vrijeme sezone alergija. Isto tako, čišćenje možete zakazati i u trenucima koji vam najviše odgovaraju, pa tako Roomba Combo može očistiti vaš dom dok ste vi na poslu ili u gradu.

image
iRobot Roomba Combo
FOTOGRAFIJE: IROBOT

Karakteristike Roomba COMBO 2u1

  • Snažno usisavanje - Umjesto vas usisava prašinu i prljavštinu služeći se četkom u obliku slova V i snažnim usisom, dok četke za brisanje rubova skupljaju ostatke iz kutova.

  • Uvijek korak ispred - Uz pomoć aplikacije iRobot Home, uči vaše navike čišćenja i predlaže raspored prilagođen vašim potrebama.

  • Čisti podovi svaki dan - Uz pomoć tri načina pranja, čišćenje možete prilagoditi vlastitim potrebama. Električna crpka upravlja dovodom vode tako da je navlaka za pranje tijekom čišćenja ravnomjerno vlažna.

  • Ekonomična i logična navigacija - Ekonomično i logično čisti u pravilnim redovima i služi se najsuvremenijim senzorima za praćenje poda.
image
iRobot Rommba Combo 2u1
iRobot

Najnoviju Roombu Combo, 2u1 robotski usisavač i perač podova možete kupiti po promotivnoj cijeni od 2.499 kuna. Akcija traje do 28.02.2021. godine, a možete provjeriti i ostale modele iz iRobot ponude.

Akcijske cijene su dostupne na iRobot Hrvatska maloprodajnim mjestima (internet trgovina www.irobot.hr, iRobot kiosk u Arena centru u Zagrebu i iRobot kiosk u City Center One u Splitu), te kod ovlaštenih prodavatelja: Sancta Domenica, EMMEZETA, Harvey Norman, Svijet Medija, eKupi, Bazzar.

Linker
24. travanj 2024 12:44