Konačno i kod nas

Nešto posve novo: Stiže nam novi show u kojem će poznate osobe nositi čudne kostime

Show je nastao prema inačici južnokorejskog showa King of Masked Singer, a produkcijski tim RTL-a ga već mjesecima priprema u najvećoj tajnosti.

U želji da privuku gledatelje što zabavnijim, atraktivnijim i originalnijim sadržajima, televizije uvijek idu korak dalje, a RTL će uskoro u to ime krenuti s prikazivanjem novog showa na ovim prostorima "Masked Singer".

Premda je riječ o showu koji je svoje inačice dobio u svijetu, nerijetko i uz visoku gledanost, Hrvatima će ovo biti prvi put da se susreću s ovakvim tipom zabave.

Tako produkcijski tim RTL-a već mjesecima, kako ističu, u najvećoj tajnosti priprema show za koji vjeruju da će postati najpopularniji, a za potrebe emisije gradi se i veliki televizijski studio.

image

Ovakav show će se prvi puta prikazivati u Hrvatskoj

RTL PRESS

Koncept showa ne može biti jednostavniji - osobe od glave do pete odjevene u razne kostime nastupaju na velikoj pozornici kao izvođači svjetskih i domaćih hitova. Njihov je identitet nepoznat, a nećemo ih moći prepoznati ni po glasu. Jedino što znamo jest to da su to javne osobe, piše Slobodna.

Čitajte i: Sandra Lončarić o Šutnji, seriji koja počinje večeras: ‘Moram priznati da izgleda svjetski‘

A tko je točno ispod maske, otkrivat će "detektivi" koji prate njihov nastup uživo, i to pomoću različitih "tragova". Maske će činiti vrlo bitan dio ove priče... Neki će biti pauni, neki će pjevati prerušeni u božićno drvce, čut ćemo i vidjeti nekog od celebrityja koji će se kamuflirati u krafnu, pčelu... Ali kostimografiji tu neće biti kraj.

Show je, spomenimo i to, nastao prema inačici južnokorejskog showa "King of Masked Singer", a američki izvršni producent Craig Plestis prvi put vidio je format u listopadu 2017., tijekom večere u tajlandskom restoranu u Los Angelesu. Promatrao je goste kako hipnotizirano gledaju epizodu tajlandske verzije emisije, zbrojio dva i dva i odlučio show prebaciti izvan granica Koreje.

Iz Amerike se franšiza proširila globalno, pa su tako svoje slavne odlučili prerušiti i u Argentini, Australiji, Austriji, Belgiji, Brazilu, Bugarskoj, Kanadi, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Danskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Novom Zelandu, Filipinima, Mađarskoj, Nizozemskoj...

Čitajte i: Vikend preporuke Marka Braića: ‘Adele me vodi do osjećaja koje ne mogu opisati‘

U američkoj verziji, koja se prikazuje već nekoliko sezona, sudjelovali su i glumac Mickey Rourke, odjeven u gremlina, koji je napravio totalni fijasko skinuvši masku prije vremena, a u tome su se okušali i Toni Braxton i La Toya Jackson, glumica Tori Spelling, model i glumica Bella Thorne, reper Wiz Khalifa, dok je prošlogodišnju pobjedu odnijela pjevačica Jewel.

image

Show je nastao prema inačici južnokorejskog showa 'King of Masked Singer'

RTL PRESS

Prije četiri godine među izvođačima se pojavio i slavni Ryan Reynolds, koji je, odjeven u jednoroga, pjevao "Tomorrow".

Jedan je od rijetkih showova takve vrste koji se može pohvaliti s dva Emmyja, kao i priznanjem za najbolje maske prema izboru Costume Designer Guild Awards.

Uz to, dvije haute couture maske izložene su u muzeju Natural History u Los Angelesu.

Osobe koje otkrivaju "tragove" gledateljima ispred malih ekrana u Americi su komičar i glumac Ken Jeong, glumica Jenny McCarthy Wahlberg, pjevačica Nicole Scherzinger i pjevač Robin Thicke, a sve pod voditeljskom palicom komičara Nicka Cannona. Tko će se primiti tih uloga u našoj verziji, RTL još uvijek drži u tajnosti.

Linker
19. travanj 2024 17:24