NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE!

Najveći zeleni festival stiže u Zagreb: Na pozornicu dolaze poznati svjetski govornici

Bivši savjetnik predsjednika Billa Clintona za klimatske promjene i najmlađa avanturistica koja je osvojila Mount Everest i Sjeverni pol samo su neki od govornika ovogodišnje Greencajt konferencije.

Povodom dana planeta Zemlje koji se obilježava u travnju, organizatori Greencajt festivala pridružuju se mnogobrojnim aktivnostima diljem svijeta, s ciljem poticanja važnosti promišljanja i djelovanja prema zaštiti prirode i okoliša. Najveći zeleni festival u regiji, ugostit će preko 60 međunarodnih i domaćih predvodnika zelene tranzicije u Zagrebu.

Posjetitelji konferencije tako će imati priliku upoznati Görana Carstedta, nekadašnjeg direktora kompanije Volvo i Ikea i bivšeg konzultanta Billa Clintona za klimatske promjene, Riti Tiimus, jednu od vodećih stručnjakinja za primjenu koncepta održivog razvoja u poslovanju te Bonitu Norris, najmlađu osobu ikada koja je dosegnula oba „vrha svijeta“.

"Važnost Greencajt festivala prepoznale su mnoge organizacije, kompanije, institucije, stručnjaci i nositelji zelenih promjena koji imaju isti cilj – suočiti se s izazovima klimatskih promjena te informirati zajednicu o važnosti zelene tranzicije i implementaciji održivih rješenja . Brojni govornici koji će doći na pozornicu festivala svojim će primjerom, znanjem i savjetima pokazati kako su vlastite zelene ideje i zamisli uspjeli pretočiti u stvarnost“, naglasio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Čitajte i: Odmor za dušu i tijelo: Čudesna imanja u našoj blizini koja su izgrađena u skladu s prirodom

image

Göran Carstedt

PRESS

Göran Carstedt bivši je savjetnik Billa Clintona za klimatske promjene, CEO kompanije Volvo, nekadašnji glavni direktor IKEA Europe i IKEA Sjeverne Amerike. Raspravljat će o ključnim pokretačima korporativnih inovacija i rješenja, te u svom inspirativnom nastupu podijeliti iskustvo i strategije za uspješnije poslovanje.

image

Riti Tiimus

PRESS

Riti Tiimus je perspektivna Estonka koja radi u Parizu, sjedištu kompanije L’Oreal, na poziciji menadžerice održivosti za cijelu Europu. Svakodnevno surađuje s globalnim stručnjacima iz različitih područja - energetike, voda, cirkularne ekonomije i biološke raznolikosti.

image

Bonita Norris

PRESS

Bonita Norris je najmlađa osoba koja je ikada dosegnula vrh Mount Everesta; sa svega 22 godine, i Sjeverni pol, u dobi od 23 godine. Bonita je bila na 5 ekspedicija „Greater Range“, koje uključuju velike planinske lance i svjetske vrhove više od 7.000 metara.

Više od 20 panel diskusija i predavanja održat će se na Greencajt festivalu, u dva dana konferencije koja će se održati 3. i 4. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu.

Linker
24. travanj 2024 22:56