Getty Images
PRODUKCIJA S WEST ENDA

Najpoznatiji svjetski mjuzikl 'Cats' konačno dolazi u Hrvatsku

Slavni mjuzikl "Cats" Andrewa Lloyda Webbera, jedan od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti newyorškog Broadwaya, iduće će godine prvi put posjetiti Hrvatsku i domaćoj publici, u srijedu, 22. ožujka, u Areni Zagreb priuštiti vatromet prvoklasne svjetske glazbene poslastice.

Prvo gostovanje u Hrvatskoj mjuzikla premijerno postavljenog 1981. na londonskom West Endu, te 1982. na Broadwayu, dio je turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera.

U Zagreb ga dovodi bugarska promotorska tvrtka ART PG, čiji je producent Petar Haralampijev istaknuo kako je riječ o prvom gostovanju slavnih "Mačaka" u Hrvatskoj za čiju su realizaciju pregovori trajali tri pune godine.

U Zagreb dolazi originalna produkcija s West Enda, obnovljena samo za turneju, a Arena će se za tu priliku pretvoriti u "malo veće kazalište", za koji će karte stajati od 189 do 499 kuna. Za prvih 500 ulaznica postoji popust od 50 kuna, a prodaja kreće u srijedu 14. prosinca u 9 sati, putem sistema Eventim i na portalu www.eventim.hr

Nastao prema književnom predlošku T.S. Eliota "Old Possum's Book of Practical Cats" iz 1939., od prve izvedbe u svibnju 1981. u londonskom kazalištu New London Theatre, "Cats" oduševljava publiku diljem svijeta te je postao jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad.

Posljednju su izvedbu na West Endu 2002. "Mačke" obilježile s gotovo devet tisuća odigranih predstava, da bi se 2014. vratile na West End, ponovno ujedinivši stari kreativni tim, redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja i koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Webbera.

Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine.

Linker
26. studeni 2023 08:51