Press
Spas za ovu sezonu?

Najavljeni novi izvođači Seasplasha: Martinska je lokacija koja bi mogla postati sigurno glazbeno utočište na Jadranu

Seasplash festival ove godine proslavlja svoje 18. izdanje, a program, još uvijek najavljen za srpanj, upravo su obogatili za 15 novih glazbenih imena.

U moru otkazanih koncerata, festivala i evenata, jedan festival zakazan za srpanj, na lokaciji u blizini Šibenika, ipak nije još potpuno odustao od ovogodišnje turističke sezone. Organizatori Seasplash festivala upravo su najavili i drugi val izvođača uz napomene da pomno prate i poštuju sve odluke nadležnih institucija.

U medijskim istupima naglasili su kako je njihov festival na lokaciji kampa Martinska u skladu s preporukama o sigurnosti jer je potpuno odvojen od grada Šibenika, a lokacija na otvorenom te smještaj u kampu ono što članovi Stožera civilne zaštite ističu kao poželjan oblik smještaja u turističkoj sezoni za ljeto 2020.

PRess
Zion train

Seasplash festival slavi ovo ljeto punoljetnost na Martinskoj u Šibeniku od 16. do 19. srpnja, a otkriven je drugi val od 15 imena koja će zaokružiti popis 18. izdanja ovog festivala, koji slavi bass glazbu sound system kulturu.

Uz strana, pregršt je i domaćih imena

Britanski dub pioniri, Zion train, stari znanci, prijatelji i familija s kojima se suradnja održava od samih početaka, vraćaju nam se nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja. Ovo izdanje predstavlja prvi originalni album Zion Traina u pet godina i na njemu gostuje devet vokala uz iznimno talentirane glazbenike.

Press

Vokalne dužnosti su odradili Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, dok od glazbenika gostuju velikani kao što su Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto. Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta - u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe. Billain je majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao svoju reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra. Dobio je podršku nekih od najvećih izvođača drum and bass glazbe izdajući na Critical Music, Invisible, Eatbrain i Bad Taste labelima, da nabrojimo samo neke.

Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno izbacili friško digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music. Boje žešćeg drum and bassa branit će DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, koji često nastupaju u i izvan Hrvatske, pa je tako bio zapažen i njihov nastup na najvećem svjetskom drum and bass festvalu - Let It Roll u Češkoj. Na drugom valu izvođača nalazi se još niz domaćih imena koji predstavljaju cijeli spektar bass glazbe koja je zastupljena u Hrvatskoj. Tako su tu još i Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

"U ovim nesigurnim vremenima Seasplash čvrsto vjeruje kako treba ostati pozitivnog duha. Vratili smo ulaznice na najpovoljniju cijenu ‘Ranograbilica’ i nastavljamo s promocijom festivala prateći sve naputke nadležnih institucija", poručili su organizatori.

Pročitajte i:

Linker
27. studeni 2022 15:36