Film
KONAČNO

MSU kino u suradnji s kinom Metropolis ponovo kreće s projekcijama sjajnih filmova

Nakon dvomjesečne stanke, od utorka 19. svibnja MSU je opet pokrenuo svoj filmski program u dvorani Gorgona.

Na rasporedu je čak 7 filmova, od kojih izdvajamo tri nova naslova: humorističnu dramu „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019., zatim romantičnu komediju „Vjeran čovjek“ mladog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela te rumunjsku kriminalističku komediju „Zviždači“, koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

Na rasporedu je čak sedam filmova.

Na repertoaru su još i četiri atraktivna reprizna naslova: romantična komedija „Emma“, nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama „Portret djevojke u plamenu“ redateljice Céline Sciamme te komedija „Strojovođa u potrazi za ljubavlju“ redatelja Veita Helmera s Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi. Ponovno prikazujemo i hvaljeni makedonski dokumentarni film „Medena zemlja''.

Raspored svih projekcija može se provjeriti na stranicama MSU-a, kina Metropolis te Facebook stranici kina Metropolis. Cijena ulaznice za sve projekcije iznosi 25 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina u Muzeju suvremene umjetnosti, dok je online rezervacija i kupovina karata u ograničenom broju moguća putem stranice kina Metropolis.

Konačno smo dočekali filmske projekcije.

Preventivne epidemiološke mjere koje MSU provodi pri organizaciji rada kina u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19:

U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u filmskim projekcijama.

Smanjili smo broj ulaznica u prodaji (svaki drugi red u dvorani Gorgona neće biti u prodaji, a između prodanih mjesta u Dvorani predviđen je razmak od tri sjedala).

Prostor provjetravamo prije, između i nakon projekcija. Posjetiteljima preporučujemo da na projekcije filmova dolaze sa zaštitinim maskama, paze na održavanje fizičkog razmaka te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu.

One posjetitelje koji imaju simptome respiratornih bolesti i/ili tjelesnu temperaturu iznad 37,2 °C te bilo koji drugi simptom bolesti, ljubazno molimo da ne posjećuju MSU kino. Također, svim posjetiteljima koji su u mogućnosti, preporučujemo da ulaznice kupuju putem interneta, dok smo na blagajni kina omogućili prihvat kartica uz bezkontaktno plaćanje.

Na repertoaru su i reprizni naslovi: romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama ''Portret djevojke u plamenu'' redateljice Céline Sciamma te komedija ''Strojovođa u potrazi za ljubavlju'' redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi.

Čitajte i:

Predstavljen natjecateljski program

Comic Sans i Osmi povjerenik osvojili najviše Zlatnih Arena

Snježana Tribuson: Film je još uvijek muško polje

Dugoočekivani film "General" pretpremijerno u Cinestar kinima na dan Domovinske zahvalnosti

Sarajevo Film Festival u društvu prestižnih festivala: Pobjedničke kratke filmove kvalificira za nagradu Oscar

Linker
25. studeni 2022 22:13