simpatične i duhovite

Maja Šimleša predstavila dvije nove slikovnice: Njezine priče obožavaju i malena Gita i Donat, ali i njihova mama Doris Pinčić

Promocija slikovnica Suli u avanturi – Lovci na snove i Slikobasne održano je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Po zanimanju prevoditeljica i profesorica talijanskog i španjolskog jezika, Maja Šimleša svojim je slikovnica objavljenim u izdanju Profila osvojila srca male i velike publike. Najbolje se to vidjelo u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na predstavljanju slikovnica 'Suli u avanturi, lovci na snove' i 'Slikobasne' koje je napisala Maja Šimleša, a oslikao Sven Nemet.

Brojni mališani, njihove mame, tate, bake i djedovi pozorno su slušali kako su nastale priče o najpoznatijoj hrvatskoj žirafi – Suli i drugim likovima kroz koje autorica izuzetno vješto i simpatično dočarava različite ljudske osobine.

image

Maja Šimleša

VJEKOSLAV SKLEDAR

Među njima su bili i Donat i Gita, djeca poznate glumice i voditeljice Doris Pinčić, koja obožavaju optimistične i tople priče Maje Šimleše zaodjenute u sjajne rime te dodatno začinjene duhovitim i živopisnim Nemetovim ilustracijama.

Čitajte i: Slavko Sobin napisao čak treću knjigu za djecu: ‘Da sutra umrem, znam da sam ostavio iza sebe nešto što mi je bilo bitno‘

image

Doris Pinčić i sin Donat.

VJEKOSLAV SKLEDAR

„Kad sam prije tri godine promovirala prvu slikovnicu Maje Šimleše Suli u avanturi, prijateljstvo Gita je bila još u trbuhu, tako da ona raste uz Suli, a uz Slikobasne uči čitati“, rekla je Doris Pinčić dok je njezin sin Donat otkrio je da voli priče o Suli jer su tako „zvrckaste“.

„Ostvarila sam svoj san da postanem dječja spisateljica!“, rekla je Maja Šimleša te izmamila svima suze.

„Prva Suli bila je kruna mog majčinstva. Lovci na snove nastali su kao odgovor na aktualnu situaciju, proizašli su iz želje za ljepšom i toplijom budućnosti“, rekla je Šimleša te otkrila da piše novi nastavak serijala o Suli, ali i nastavak Slikobasni.

image

Ivana Žderić, Maja Šimleša, SVen Nemet, Jelena Bevandić.

VJEKOSLAV SKLEDAR

Sven Nemet kazao je kako mu je užitak raditi s Majom Šimlešom jer u stvaralaštvu ima punu slobodu.

„Maja Šimleša i Sven Nemet izuzetni su i inspirativni autori čije slikovnice oduševljavaju veselim i mudrim stihovima te divnim pejzažima i duhovitim scenama. Ponosni smo što ih možemo predstaviti našim čitateljima i što smo imali priliku proslaviti petu objavljenu slikovnicu u četiri godine. Serija Suli u avanturi ove je godine doživjela četvrti nastavak, djeca je obožavaju, a ušla je i u lektiru. Slikobasne su novi projekt za djecu koja počinju čitati, a pohvale ovom sjajnom dvojcu se nižu“, kazala je urednica u Profilu Ivana Žderić te otkrila da će se radnja nove Suli odvijati u džungli.

image

Sven Nemet, Maja Šimleša, Doris Pinčić.

VJEKOSLAV SKLEDAR
Linker
17. travanj 2024 12:36