nova sezona uskoro

Ljubimac žena, mlada zvijezda i ugledni profesor - Novi žiri MasterChefa otkrio nam što nas čeka u popularnom showu

Tri različita karaktera, tri chefa koji će nas voditi kroz novu sezonu MasterChefa – Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin na predstavljanju nove sezone emisije otkrili su nam tko je strog, što čeka nove kandidate i uspoređuju li se s prethodnim ekipama žirija...

Jedan od najzabavnijih televizijskih formata u Hrvatskoj i svijetu vraća se uskoro na Novu TV. Tri različita karaktera, tri vrhunska chefa, Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin, moderirat će MasterChef, voditi kandidate kroz sve izazove, biti im podrška, ali i njihovi suci i kritičari koji će pravednim ocjenjivanjem morati napraviti selekciju i suziti broj s onima najboljima.

Samo će se neki natjecatelji istaknuti u mnoštvu, savladati sve izazove i zasluženo stići do finala. Na kraju ima mjesta samo za jednog! Tko će na kraju ove TV pustolovine i pregršt izazova biti proglašen petim hrvatskim MasterChefom, preostaje nam tek saznati.

Do početka emitiranja dijeli nas još malo, a dotad smo porazgovarali s intrigantnim novim članovima žirija.

Strog, ali pravedan chef neodoljivog šarma

Svestrani chef Melkior Bašić koji je radno iskustvo u karijeri stjecao radom u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane, otkrio nam je kako se ne boji usporedbe s prethodnim članovima žirija upravo zato što svaki kuhar ima drugačija pravila.

image
Melkior Bašić.
RANKO SUVAR/CROPIX

"Inače mi moje kolege kažu da sam strog, ali ja više mislim da sam strog i pravedan", otkrio nam je Melkior koji smatra da je takav pristup potreban za dobro usmjeravanje ozbiljnih kandidata koji se žele razviti u kulinarskom smjeru.

Iako svaki član žirija ima drugačije kriterije, Melkior smatra da ih je uvijek potrebno prilagoditi timu s kojim se radi kako bi sve bilo smisleno i pravedno.

A ono što na tanjuru najviše voli zagrebački kuhar neodoljivog šarma jednostavno je jelo na kojem je odrastao - morski pas na lešo.

Sezona drugačija od svih dosadašnjih

Jedan od najboljih mladih chefova hrvatske gastro scene, Stjepan Vukadin odrastao je u malom ribarskom mjestu Rogoznica pa nije ni čudno da i njegovo nepce najviše uživa u mediteranskoj kuhinji.

image
Stjepan Vukadin.
RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Krenule su audicije za MasterChef! Poznata su velika kulinarska imena koja će ove godine voditi kandidate

"Ne volim puno tretirati namirnicu, tehnički ju obrađivati - volim da ima tu punoću okusa, nutritivne vrijednosti. Ne preobražavam namirnicu u nekom drugom smjeru. Jednostavno čisti okus je kuhinja koju ja radim", otkrio nam je Vukadin, chef splitskog restorana Zrno soli koji sam priznaje kako izgleda "najstrože" u odnosu na ostale članove žirija. Ipak, izgled često vara pa Stjepan smatra da kao žiri ne ulazi puno u sitnice i detalje, što bi se nekim kandidatima moglo svidjeti!

Velika prilika za hrvatsku i svjetsku kulinarsku scenu

Neki od natjecatelja prošlih sezona MasterChefa sada su poznata kulinarska imena, zbog čega i sam chef Vukadin smatra da je ova emisija odlična prilika za korak naprijed.

"Da li je to hrvatska scena, dali je to svjetska scena, to je sve na individui - koliko će napraviti od sebe i svog znanja, ali mislim da je MasterChef sigurno jedna stepenica prema gore, jedna ulaznica u gastro svijet, u turizam i ugostiteljstvo. Mi dajemo neke temelje i smjernice kojima se trebaju voditi, svatko će naći neki put, no to je svakako jedna prilika da se uspije u životu", zaključio je Vukadin.

Iako smo navikli u žiriju gotovo svake popularne emisije gledati "dobricu", "neutralnog" člana i onog "zločestog", upravo zbog chefova koji su redom kuhari i kojima je to prvo takvo iskustvo, Damir Tomljanović, koji je profesionalni put započeo još 1990., smatra kako u MasterChefu 2021. sastav žirija neće biti takve prirode.

image
Damir Tomljanović.
RANKO SUVAR/CROPIX

U svrhu pozitivne evolucije u svijetu gastronomije

"Ja mislim da mi nismo takvi, sva trojica dolazimo iz kuhanja tako da unosimo svoje znanje i iskustvo iz kuhinje. Novo je iskustvo za nas, ali mislim da je svatko u određenom trenu i strog i blag te smatram da nemamo toliko istaknute karaktere. Ipak, ja spadam među blaže, ali definitivno mislim da svatko ima nekih svojih trenutaka kada je i strog i blag", otkrio nam je Damir, profesor gastronomije u ugostiteljskim školama i na veleučilištima te je istaknuo kako ga posebno veseli rad s mladim ljudima koji svoju budućnost vide u ovom području, a želja mu je potaknuti ih da nastave pozitivnu evoluciju gastronomije.

image
Predstavljanje nove sezone showa Masterchef na Novoj TV.
RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Tko je fatalno zgodni zagrebački kuhar zbog kojeg jedva čekamo MasterChef?

Dvije tisuće prijava različitih dobnih skupina i zanimanja

Na audicijama popularnog MasterChefa prisustvovalo je stotinjak kandidata od dvije tisuće prijavljenih, a kako su se snašli i tko će dobiti priliku za novi krug natjecanja, saznat ćemo već kroz prvih nekoliko uzbudljivih i napetih audicijskih emisija. U MasterChef su se prijavili zaljubljenici u kuhanje različitih dobnih skupina, od 18 do 58 godina, te različitih zanimanja - tako su kuhače voljni se primiti učitelji, ekonomisti, dizajneri, medicinski djelatnici, studenti, poduzetnici, manageri i mnogi drugi.

Nakon prvih audicijskih izazova samo 60 kandidata će dobiti priliku kuhati i natjecati se u sljedećem krugu natjecanja. Oni će pak u grupama po 10 kandidata kuhati jela prema zadanim namirnicama u zadanom vremenu. Najbolji će dobiti pregaču, ali i priliku odabrati u čijem timu od tri člana žirija žele biti. Svaki član žirija može u svom timu imati po sedam kandidata, te će u ovom jako uzbudljivom krugu natjecanja samo 21 natjecatelj biti odabran za daljnje natjecanje i posljednje eliminacije prije ulaska u MasterChef kuhinju.

TOP 19 kandidata

image
Predstavljanje nove sezone MasterChefa u RougeMarin Parku.
RANKO SUVAR/CROPIX

Vrući studio MasterChefa će se svakako dodatno ugrijati kada će top 21 natjecatelj stati uz bok svog odabranog člana žirija i raditi repliku jela, i to slijedeći svaki korak u pripremi jela do serviranja na tanjur. Koje dvoje će se tada zauvijek morati oprostiti s MasterChefom, saznat ćemo nakon napetih eliminacija. Veliko natjecanje nastavit će se potom samo za TOP 19 kandidata koji će dobiti jedinstvenu priliku ući u MasterChef kuhinju, ali i MasterChef vilu u kojoj će zajedno živjeti sve do trenutka kada njihova MasterChef avantura ne završi.

Čitajte i: Vraća se kultni televizijski show - Nova TV već traži kandidate za ovaj omiljeni format

Kutija iznenađenja, Stres test, Gastrodueli na atraktivnim lokacijama, gosti kuhari i razni drugi izazovi čekaju MasterChef natjecatelje koji će morati pokazati svoju snalažljivost, kreativnost, brzinu ali i znanje i spretnost kako bi napredovali u natjecanju u kojem je potrebno i zadovoljiti nepca i zahtjevne kriterije tročlanog žirija, vrhunskih chefova.

Kroz ukupno šezdeset epizoda MasterChefa upoznat ćemo različite karaktere, životne priče, brojne talente i vještine kandidata koji će zajedno prolaziti kroz napeto razdoblje natjecanja koje će trajati sve do velikog finala kada ćemo dobiti pobjednika sezone.

Produkcija, ali i chefovi ovog svjetski poznatog i iznimno popularnog formata najavljuju uzbudljivu, još napetiju sezonu MasterChefa u kojoj rastu apetiti, ali i adrenalin, kako natjecateljima, tako i gledateljima ispred ekrana.

Linker
18. travanj 2024 17:56