ne propustite!

Ljubav kao najveća inspiracija: Glumica Ana Merlin priprema jedinstveno iskustvo koje nadilazi granice kazališta

Premijera novog projekta nezavisnog kazališta A teatar pod imenom Healing Room/Ljubavna priča rezervirana je za četvrtak 30. lipnja.

Napokon je stigao trenutak da pomaknemo granice kazališta - i to zajedno. U sklopu novog projekta A teatra pod nazivom Healing Room, glumica i redateljica Ana Merlin uprizoruje samo istinite životne priče. Healing Room je ljekoviti prostor čija ljekovitost dolazi iz njegovog sadržaja, ne iz ukrašenih zidova ili udobnih fotelja, iako nam i to ponekad treba.

"Prva od istinih priča je ona ljubavna, i to moja osobna ljubavna priča. O njenom iskustvu povjeravam se publici u formi monodrame, u neposrednoj i intimnoj komunikaciji s njom. No osim dijaloga, ono što Healing Room i ovu ljubavnu priču čini jedinstvenim iskustvom koje nadilazi granice kazališta, jesu trenuci zajedničke meditacije kojoj je cilj naša osobna, intimna katarza i pročišćenje", govori Ana.

Ana Merlin pokrenula je nezavisno kazalište A teatar prije dvije godine, a njezin cilj izazivanje emocija kod publike, baš kao što je uspjela u svojoj predstavi 'Anafilaksa'.

Čitajte i: Glumicu i redateljicu Anu Merlin inspirira stvarni život: 'Doživjela sam šok kad sam shvatila da me mama ne razumije i ne podržava'

image

Healing Room/Ljubavna priča

PROMO

"Za mene je ljubav esencija svega što postoji, bezgranično razumijevanje i univerzalni lijek za sve bolesti. Kad sam svoju sedamnaestogodišnju, pubertetom poplahnutu kćer, pitala na što pomisli kad čuje riječ ljubav, rekla je: Mržnja, ha, ha, ha, depresija, potencijalno lijepi osjećaj, dečko kad bih ga imala, prijatelji, obitelj, pas, životinje i ne znam. Pitala sam ju to zato što sam ja imala 16 godina kad je počela moja ljubavna priča. Da je meni netko tada postavio to pitanje, vjerojatno bih rekla isto, samo bih još dodala strah. Kad pogledam u svoje ljubavno iskustvo, tek sad s 49 godina znam zašto bih tada rekla - strah. Moja je priča iskočila iz nježnog i intimnog dijela mene, iz tajne ljepote koja je dugo bila skrivena u meni. Iz samonametnutih i nametnutih ograničenja dugo nije mogla zaživjeti do kraja. Možda bi moja priča mogla osloboditi još nečiju priču? Zapravo, želim razgovarati s ljudima i o sreći i o jadu koji se mogu doživjeti u zoni ljubavnih iskušenja. U ovoj se priči povjeravam i pozivam na povjerenje jer vjerujem da nas to oslobađa i liječi. Vjerujem da je u povjerljivom dijalogu jedan od spasova za naš propukli ljubavni život", poručila je Ana.

Prva u ciklusu predstava Healing Room/Ljubavna priča, temeljena na redateljičinoj osobnoj ljubavnoj priči, premijerno će igrati 30. lipnja u 20 sati u Kaptol Boutique Cinema.

Linker
24. travanj 2024 03:17