Predstava 'Kauboji' dio je stalne postave Teatra EXIT.
 Teatar EXIT Facebook
Zabava zagarantirana!

Ljeto u Zagrebu bit će zabavnije uz kazalište: Teatar EXIT donosi čak 23 zanimljive predstave

Uz brojna domaća djela, moći ćete uživati i u jednom regionalnom gostovanju te jednoj premijeri - komediji 'Kraljevstvo Moje (za početnike)'.

Ovogodišnje, 11. Ljetne noći Teatra EXIT održat će se u dva dijela, od 5. srpnja do 2. kolovoza, te od 25. kolovoza do 6. rujna donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju i Teatru Exit te sceni F22, ukupno 23 naslova.

Tradicionalnu ljetnu kazališnu reviju Teatra Exit otvara u Muzeju za umjetnost i obrt predstava "Međuigre 0 – 24" Zijaha Sokolovića, koji će nastupiti i s novom predstavom "Lijevo desno glumac". Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra Exit, kao što su "SHAKEspeare na EXit", "Ja, tata!", "Kako misliš mene nema?!", "Njuške", "Cabaret – koncert za žlice i gitaru", "Kauboji", "Münchhausen" i druge, u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih domaćih gostovanja, jedno regionalno gostovanje, te jedna premijera.

Hit komedija "Čekaonica" SiTi Teatra BTC iz Ljubljane

Prvi put na ljetnim noćima Teatra Exit zagrebačkoj će se publici predstaviti SiTi Teater BTC iz Ljubljane sa svojom hit komedijom "Čekaonica". U predstavi igraju velike slovenske zvijezde dviju generacija; Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar, a režiju potpisuju Dejan Batoćanin i Uroš Fürst (tekst: Nejz Gazvoda, prema ideji redatelja).

Teatar EXIT Facebook
Predstava "SHAKEspeare na EXit"

"Tema predstave je uvijek zanimljiva, intrigantna i bliska svim generacijama – svijet i život nakon smrti. Predstava je oduševila publiku na festivalu Dani komedije i zauzela drugo mjesto među najboljim komedijama u Sloveniji u 2018. godini te je izvedena više od 140 puta", stoji u najavi.

Pregršt domaćeg repertoara

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra Exit bit će izvedena nagrađivana drama "Posljednja Freudova seansa" kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca, koji ujedno i glumi u predstavi uz Franju Dijaka.

Ljetne noći Teatra Exit ugostit će i nagrađivanu komediju "Dekorater" Kazališne grupe Lectirum u režiji Nine Kleflin te izvedbi Ksenije Pajić, Ines Bojanić i Gorana Grgića. Zagrebačka će publika moći pogledati i komediju "Samo jedna žena" GALA teatra u izvedbi Matije Prskalo i režiji Đure Roića. Autori teksta su nobelovac Dario Fo, njegova žena Franca Rame i njihov sin Jacopo Fo.

I ove godine, već tradicionalno, svoja će umijeća predstaviti mlade glumačke snage s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, u ispitnoj predstavi "O miševima i ljudima" nastaloj pod mentorstvom Krešimira Dolenčića.

Premijera koja se ne propušta

Zagrebačku premijeru na Ljetnim noćima Teatra Exit imat će komedija "Kraljevstvo Moje (za početnike)", nastala u produkciji s Ludens Teatrom. Autor teksta je David Javerbaum, režiju potpisuje Ivan Goran Vitez, a uloge igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Predstava postavlja Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće, a stilski najviše podsjeća na formu stand-upa.

Teatar EXIT Facebook
Predstava 'Buđenje' imat će prvu izvedbu nakon premijere.

Na XI. Ljetnim noćima svoje prve izvedbe nakon premijere (posljednja hrvatska kazališna premijera prije koronavirusa) koja se održala 14. ožujka u Studiju Exit, imat će i predstava "Buđenje", nastala u produkciji Osječkog ljeta kulture i Teatra Exit. Predstavu je prema tekstu Brada Bircha režirala Aida Bukvić, a uloge tumače Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Predstave će se održati na nekoliko lokacija

S obzirom na novonastale okolnosti uslijed pandemije koronavirusa, dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je par stotina metara dalje, u Studio Exit u Gundulićevoj 37/1, tako da će u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt biti odigrano 28 predstava, u Studiju Exit 12, u Teatru Exit četiri, te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra Exit (5. srpnja do 2. kolovoza) počinju u 21 sat, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru Exit (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt.

U drugom bloku Ljetnih noći (25. kolovoza do 6. rujna) predstave u Teatru Exit i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok izvedbe u Studiju Exit ostaju, kao i u prvom bloku, u 21 sat. Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na mrežnim stranicama kazališta, www.teatarexit.hr.

Čitajte i:

HNK predstavio novu sezonu: 'Teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete'

Retro ZKM na zahtjev: Brojne predstave od sada su dostupne i u digitalnom obliku, za gledanje iz doma

Zagrebačko kazalište mladih ponovno otvorilo svoja vrata: Program počinje predstavom za sve generacije

Linker
07. prosinac 2023 12:25