Goran Berović
 Goran Berović
Pod vedrim nebom

Koncert o kojem će se pričati: Josipa Lisac prvi put na zagrebačkoj Šalati

Glazbena diva Josipa Lisac više puta je rasprodala veće dvorane u Zagrebu, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone, a sada je čeka koncert za pamćenje na otvorenom u samom srcu metropole.

Iskonska diva naše glazbene scene, Josipa Lisac, održat će u subotu 6. srpnja prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata. Pod zvjezdanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku, s isključivo sjedećim mjestima, Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone. Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim.

Nakon više od 50 godina nevjerojatne karijere Josipa Lisac ovih je dana ponovo glavna glazbena tema u regiji. Početkom prosinca objavila je sjajan album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…”, i s njim ostvarila čak pet nominacija za Porin: za najbolju žensku vokalnu izvedbu, najbolji album pop glazbe, najbolju produkciju, najbolju snimku i najbolju vokalnu suradnju.

Koncert na stadionu Šalata, u potpunosti prilagođenom za sjedenje, svakako će biti ogroman mamac Josipinim fanovima iz svih dijelova države i inozemstva, koji njezinu glazbu do sada nisu imali prilike slušati na open air koncertu u srcu Zagreba.

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u četvrtak, 28. veljače.

Linker
19. travanj 2024 09:52