Pjenušci i šampanjci simbol su slavlja pa su odlična baza za atraktivne koktele u najluđoj noći. Marin Nekić, najpoznatiji hrvatski miksolog i osnivač Nekić Barology Cocktail Studija i škole za barmene, predlaže suhe, lagane svijetle, crne i ružičaste pjenušce kojima se u izbalansiranim omjerima dodaju sastojci bliski našem podneblju, poput soka mandarine, naranče ili meda. Bitno je da se u njima umjereno uživa i da se kao idealni pratitelji diskretno sljubljuju s pripremljenim jelima.
HOT 10

3 cl pelinkovca 15 cl čaja od hibiskusa 1 do 2 žličice meda malo svježeg đumbira nekoliko klinčića
Skuhati čaj od hibiskusa te u njega oprezno naribati svježi đumbir. Dodati med i pelinkovac te sve lagano promiješati. Na kraju ubaciti malo klinčića.
ŠAMP ŠAMP

1,5 cl sirupa od ruže 1 twist korice od limuna 12 cl rozea Šember
U čašu staviti led. Preko leda uliti pjenušac pa sirup od ruže. Stisnuti koricu limuna da ulja uđu u piće. Lagano promiješati žlicom. Dekorirati ružinim pupoljcima ili ružinim laticama.
SPICY BULLET

3 cl bourbona 1 uštrcaj tabasca 15 cl tople čokolade desetak sljezovih kolačića speculas začin
Napraviti toplu čokoladu, uliti bourbon i tabasco te lagano promiješati u lončiću. Uliti u šalicu i dekorirati sljezovim kolačićima te ih posipati prstohvat speculas začinom.
MILLENNIUM COLLINS

1,5 cl sirupa od limunske trave 1 cl svježeg soka mandarine nekoliko kapi meda 12 cl Tomac bruta
U čašu ubaciti led. Uliti pjenušac. Preko pjenušca uliti sirup od limunske trave i sok mandarine s medom. Dekorirati dehidriranim citrusima i čili trakicama.
PLEŠIVIČKI BATMAN

2 cl bourbona 1 cl sirupa od čokolade 12 cl pjenušca Ivančić Griffin Dark Side malo korice naranče malo svježe ili dehidrirane naranče
Na dno čaše naribati malo korice naranče. Ubaciti led. Uliti sastojke po redu i vrlo lagano promiješati žlicom. Dekorirati narančom.