Preživjeti prekid
 Promo
Donosi osmijeh na lice

Kako preživjeti prekid uz pomoć ilustracija Lana's Duckass? "Paket za preživljavanje" nastao nakon najbolnijeg prekida u životu

Suradnja ilustratorice Lane Hudine i magistre psihologije Renate Debartoli koja donosi osmijeh na lice i nakon najtežih prekida.

Lana's Duckass Illustrations na kraju mjeseca zaljubljenih predstavlja jednu posebnu priču o ljubavi, ali i prekidu ljubavi! Riječ je o projektu svojevrsne podrške svima koji prolaze kroz prekid važnog odnosa i žele što lakše zacijeliti i to uz upoznavanje sebe. Naime, riječ je o suradnji s psihologinjom Renatom Debartoli, rezultat koje je dvadeset kartica koje pojedincima pomažu upravo to – preživjeti prekid! Stručne psihološke analize i situacije Renate Debartoli tako kroz dvadeset kartica prate dobro poznati Lanini likovi koji na zabavan, ali opet stručan način, omogućuju nošenje s prekidom, ali i prepoznavanje vlastitih potreba i želja, povećanje razine zadovoljstva u budućim odnosima i zadovoljstva vlastitim životom općenito.

Promo
Lana's Duckass

"Prekidi su neizostavan dio života. Bilo da se radi o prekidu veze, braka, poslovnog odnosa, prijateljstva ili čak prekidu sa samim sobom. Neki prekidi su uzrokovani lošim odlukama, neki unutarnjim osjećajem, neki čežnjom za nečim boljim, a neki, nažalost, smrću. Bilo da su potaknuti našom odlukom ili su nam nametnuti, dinamika života nakon njih nam se definitivno mijenja. Renata Debartoli je sumirala put za kvalitetno zacjeljivanje, a ja sam ilustrirala korake kako bi taj put bio barem malo lakši i veseliji. Nadamo se da će ovaj set od 20 kartica pomoći mnogima", izjavila je ilustratorica Lana Hudina.

Promo
Lana's Duckass

Iza crteža stoji mnogo sati rada i promišljanja, a situacije predstavljene u njima bliske su i Lani i Renati. Autorica ovih kartica Renata Debartoli, osim što je psiholog i psihoterapeut te ima stručna znanja o strategijama nošenja s neugodnim emocijama, je jedan od preživjelih nakon prekida! Na temelju bolnih iskustava nošenja s prekidima i uspješnog preživljavanja istih odlučila je podijeliti sa svima ono što može pomoći da svatko od nas postane ponosni preživjeli. Ideja je rođena nakon što je i sama primila "paket za preživljavanje" kada se nosila s najbolnijim prekidom u svom životu.

Promo
Lana's Duckass

Autorica Renata Debartoli pojašnjava: "Prekidom odnosa doživljavamo niz gubitaka, mijenja se struktura našeg dana, mijenja se količina i kvaliteta komunikacije s nekim osobama, mijenjaju se neke naše navike (čak i one svakodnevne), mijenja se slika o sebi, osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja, neka mjesta, ljudi i aktivnosti više nisu dio našeg života. Sve to može dovesti do osjećaja izgubljenosti i zbunjenosti, a nekad i samoće i razočarenja (u druge, u sebe, u život) te si možemo postaviti niz pitanja: "Tko sam ja?", "Kuda idem?", "Što želim?", "Što mi treba?", "Što me ispunjava i veseli?", "Kako vidim svoju budućnost?" i razna druga pitanja. Kartice "Preživjeti prekid" daju odgovore na ta pitanja i pomažu u zacjeljivanju. Svaka kartica sadrži zadatak čiji je cilj potaknuti aktivnost duha i tijela kako bi se zaustavio krug negativnih misli i neugodnih osjećaja koji se nakon gubitka može aktivirati i produbljivati potican akcijama koje (ne)poduzimamo te pokrenuo proces oporavka".

Promo
Lana's Duckass

Za one koje su pak sretni u ljubavi, kartice su prekrasan alat za vježbanje samo-ljubavi. Kako ističu autorice, čak i onima koji su sretno zaljubljeni, bilo bi dobro proći kroz njih i otkriti samoga sebe.

Kartice "Preživjeti prekid" dostupne su na mrežnoj stranici https://prezivjetiprekid.com/ te profilima društvenih mreža Lana's Duckass, Instagram i Facebook ili na FB stranici Preživjeti prekid do isteka zaliha.

Linker
28. studeni 2023 09:03