Dugo ju nismo vidjeli

Jelena Orešković u rijetkom večernjem izlasku! Posjetila novi restoran i uživala u nastupu Ane Rucner

Novi Botanist oduševit će vas ovog ljeta velikom vrtnom terasom, maštovitim uređenjem i odličnim menijem.

Zagreb je dobio novu gastro oazu u čijem zelenilu želite uživati ovog ljeta. Otvoreno je jedinstveno novo mjesto koje nas u ovim vrućim ljetnim mjesecima u prekrasnom zelenom okruženju više od stotinu različitih biljaka vodi u svijet vrhunskih gastro delicija. Restoran Botanist svojim je nastupom otvorila violončelistica Ana Rucner, a među prvima u njegovim su čarima uživali i glazbenici Alka Vuica i Goran Bare, slikar i kipar Dimitrije Popović, odvjetnica Vesna Škare Ožbolt, spisateljica Josipa Pavičić, novinar Domagoj Jakopović Ribafish, TV reporterka Ivana Ivanda Rožić, novinarka Ivana Vilović, liječnik Damir Eljuga, instruktorica pilatesa za lice Jelena Orešković, voditeljica Marijana Perinić, TV urednik Jura Gašparac i brojni drugi.

image

Vesna Škare Ožbolt i Antonio Križić

PRESS
image

Robert Šlogar i Josipa Pavičić

PRESS
image

Goran Bare

ZELJKO VUKELIC

Prisutne je posebno oduševilo uređenje više od 1500 m2 velikog prostora na Remetinečkoj cesti 101 u blizini zagrebačkog rotora. Vrt je specifičan upravo po broju različitih biljnih vrsta, njih stotinjak među kojima se nalazi i nekoliko stabala starijih od stotinu godina. Nema gosta koji s oduševljenjem nije zastao ispred atraktivnog reljefnog zida s popisom biljaka na latinskom, grčkom, te nazivima biljaka uvriježenim na ovim prostorima, raznim mapama s dijelovima biljaka i alatima za uređenje vrta. Pažnju su plijenile i predimenzionirane skulpture gljiva, klavir i bicikl iz kojih raste cvijeće, klupice i kandelabri za zaljubljene, te freska s likom Sv. Fiacra koji slovi kao zaštitnik vrtlara.

image

Nedjeljko Mikac i Antonio Križić

PRESS
image

Boris i Lana Matić

PRESS
image

Ivana Ivanda

PRESS
image

Jelena Orešković

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Uređenje Botanista potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat po maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko-ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival.

image

Jelena Orešković i Jura Gašparac

PRESS
image

Dimitrije Popović

ZELJKO VUKELIC
image

Robert Šlogar i Ana Rucner

PRESS
image

Josipa Pavičič

PRESS
image

Otvorenje restorana Botanist

ZELJKO VUKELIC

Kuhinja ovog čarobnog mjesta koju potpisuje cijenjeni chef Robert Slogar je tradicionalna, kontinentalno-mediteranska s naglaskom na moderan način prezentacije, a sve u svrhu zadržavanja okusa i tekstura kakve pamtimo iz djetinjstva. Uzvanici su tako već na samom otvorenju uživali u namirnicama s pažnjom odabranima od tradicijskih hrvatskih proizvođača, a osvježili su se vrhunskim vinima Vrbanek.

Linker
15. travanj 2024 05:15