Valerio Baranović i Mislav Gelenčir / Mislav Gelencir
Uspješno ljeto

Jedino takvo mjesto u Europi: Više od deset tisuća ljudi posjetilo je festivale u drugoj sezoni Martinske

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ove je godine unatoč pandemiji i brojnim ograničenjima uspio uspješno održati šest festivalsko-koncertnih događanja, a organizatori već najavljuju datume za događanja iduće godina.

Nešto više od 10 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, posjetilo je ovog ljeta Martinsku u Šibeniku. Druga sezona odvijala se u vrlo otežanim okolnostima poradi aktualne epidemije prouzročene virusom, pri čemu je dugogodišnje iskustvo Pozitivnog ritma kao koordinatora projekta pomoglo je da lokaciju u najvećoj mogućoj mjeri pripremi i opravda kao zonu sigurnu od virusa Covid-19, proglašenu ‘endemskom’ kao jedinom takvom u Europi.

Ivan Buvinić
Uvala Martinska nalazi se u blizini Šibenika

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ponovo je ostvario ciljeve okupivši šibenske organizatore događanja nezavisne kulture, te ispunio očekivanja koja se manifestiraju i u mnogobrojnim pozitivnim reakcijama koja pristižu, a odnose se na kvalitetu sadržaja, organizaciju lokacije, kao i na proživljena iskustva.

Ivan Buvinić
18. po redu Seaslplash festival

Valerio Baranović i Mislav Gelenčir
Slurp festival

Podsjetimo, u razdoblju od šest tjedana, točnije od 16. srpnja do 23. kolovoza, u 6 vikenda zaredom, održano je 6 raznovrsnih događanja: punoljetno izdanje 18. Seasplasha, festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, nakon niza godina ponovno oživljenu Ši gitarijadu, koja je predstavila izbor aktualnih šibenskih bendova, prvo dalmatinsko izdanje Slurp! festivala, drum & bass 'mini-rave' izdanja Membrain festivala, ‘biser domaće elektronike’, Blast fest i Martinska punk, koja je uz prepoznatljiva imena ujedno proslavila 20 godina od održavanja prvog festivala na ovoj lokaciji.

Promo
Membrain festival

Ernest Mazarekić
Blast festival

Pozdravi i zahvale mnogobrojnim posjetiteljima, kao i suradnicima, koji su zajedničkim snagama omogućili nove trenutke za pamćenje, uz podsjetnik da na vrijeme planirate iduće ljeto jer su neka od događanja već najavila termine svojih održavanja za 2021.: Dobro došli na Martinsku!

Hrvoslav Pavić
Martinska Punk Festival zatvorio je koncertnu sezonu

Ernest Mazarekić
Posjetitelji festivala tijekom dana mogli su sudjelovati u brojnim radionicama i događanjima

Najavljena su već dva događanja na ovoj jedinstvenoj 'Covid free' lokaciji na Jadranu za iduće ljeto:

19. Seasplash festival, 15.-18. srpnja 2021.

Membrain festival 2021, 5.-8. kolovoza 2021.

Pročitajte i:

Covid safe zona zabave: Nema predaje na Martinskoj! I ovo ljeto se pleše, ali uz prilagođene uvjete

Skrivena uvala pored Šibenika: Unatoč epidemiji Martinska najavljuje bogatu sezonu

Vikend na Martinskoj: Jedno od rijetkih događanja u zemlji za ljubitelje dobre glazbe

Ako mogu hamburgeri, može i umjetnost: 'Drive in kultura' novi je projekt studenata Dramske akademije

Linker
16. travanj 2024 14:00