Promo
Uzbudljvi koncerti

Istra otvara festivalsku sezonu: 7 država na platformi Indirekta

Prvi vikend mjeseca lipnja rezervirajte za hedonizam, idilu i umjetnost u najzapadnijoj točki Hrvatske. Naime, u kampu Veli Jože kod Umaga ekipa Indirekt Music&Art Festivala će i ove godine podignuti platformu za umjetnike, književnike, glazbenike i ljubitelje umjetnosti, a pripremili su i neodoljive festivalske pakete.

Ova godina je posebna po tome što će likovne umjetnice i književnice biti — ŽENE. Prvi dan jubilarnog petog izdanja festivala počinje izložbom mlade Lane Flanjak (HR) u MMC Galeriji u Umagu. Akademske slikarice Ivona Jurić (HR), Marija Šević (SR) i akademska grafičarka Tea Jurišić (HR), će svoju maštu pretvoriti u stvarnost i oslikati fasade Danteove ulice. Moći će te vidjeti i fotomontaže murala koji će se izvoditi s QR kodovima preko kojih će se u realnom vremenu pratiti nastajanje istih. A nova generacija pisaca, Asja Bakić (Tuzla, Zg) i Mima Juračak (Sisak), će predstaviti svoje radove.

Avangardni synthpop projekt Das Univerzitas će vas ugodno iznenaditi dojmljivim retro scenskim nastupom, a duo NT Wave & Fen će vas gitarom odvesti na techno party. Iz susjedne BIH stižu dva skrivena dragulja, mladi Sir Croissant, koji je tu da vas razoruža emotivnim stihovima, a elektro garage pop GroznyCorp. spektakularnim nastupom uživo.

Iz Srbije stiže psihodelični dream pop duo Ti, u društvu dark pop projekta beogradske amerikana scene, Sofie From Seattle. Grupu Ti čine Makedonci Ilija i Trajče. Od skromnih početaka i proba u dnevnoj sobi Ilijinog stana, dvojac je s albumima Vidimo Se i Život u Dvoje učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Sanjive melodije, tople bass dionice i dvoglasje će vas hipnotizirati.

Slovenci šalju mračniji, ali plesni synthpop Torul koji svojim hitovima osvaja čak i MTV ljestvice. Preko uha do srca ćete se do ušiju zaljubiti u mladog slovenskog Jakob Kobala. Italija je dugogodišnji gost na Indirekt festivalu. Ovogodišnji predstavnici su iz Bologne. Eksperimentalni His Clancyness nude širok raspon žanrova u svojoj diskografiji. A dio line up-a je i njihova bivša bassistica Emmanuela Drei, umjetničkog imena Giungla, koju su mediji opisali kao plod ljubavi PJ Harvey i Grimes. Uvijena mračnom elegancijom Crystal Castlesa će predstaviti svoj noise pop projekt u punom sjaju. Poslušajte Sand, njenu pjesmu dana s KEXP radija.

Kao šlag na kraju poslastica iz Austrije, stiže sanjivi shoegaze duo MOLLY. U vrijeme glazbene ere kad je neo psihodelija bila na vrhuncu, a shoegaze se probudio iz dvadesetogodišnje hibernacije počeli su stvarati glazbu koja reflektira ljepotu Alpa i inspirirana je bendovima poput Sigur Rosa. Iz Rusije s ljubavlju, u sklopu nove turneje, stižu postpunkeri Human Tetris u novoj formaciji. Melodični post punk bi se mogao dopasti obožavateljima new wavea i izvođača kao što su Joy Division ili Motorama, a u nastupu uživo su pokazali da odišu i dream pop vibrom The Raveonettesa. Nakon Tvornice imamo ih priliku slušati u još intimnijoj atmosferi borove šume tik uz more.

Uloga DJ-a ove godine pripada predstavnicima triju država. Domaća DJ snaga Dom Smith je tu da napravi pravi indie plesnjak. Slovenski internet radio Terminal nam u goste šalje interni kolektiv L'indiescothèque, Navigatorz DJ ekipa dolazi stvoriti groove ugođaj, a zahvaljujući njenom članu Boli postoji jesenska inačica Indirekta u Beogradu.
Ovogodišnji festivalski paketi(330kn) su ponuda kojoj malo tko može odoliti, a uključuju povratno putovanje Indiebusom iz Zagreba, 2 noćenja u bungalovu zajedno s izvođačima, doručak, festivalsku ulaznicu, posjet art lokacijama i najstarijem svjetioniku Jadrana, ujedno i simbolu festivala. Informacije i rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., stranici Indirekt festivala (http://2017.indirekt.eu).

Linker
19. travanj 2024 17:31