DISKOGRAFSKA POSVETA ŽENAMA

Hrana za uši i lijek za dušu! Josipa Lisac, Severina, Meri Cetinić, Tereza Kesovija neke su od njih

Na albumu ‘Ja sam žena‘, koji slavi žensku snagu, okupljena je najjača reprezentacija legendarnih izvođačica naše estrade.

Sprema se veliko slavlje u znaku žena: diljem Hrvatske se i ove godine 23. travnja obilježava Dan prodavaonica ploča, a središnji događaj dana je promocija vinilnog kompilacijskog albuma 'Ja sam žena' koji je ime dobio po istoimenoj evergreenu naše proslavljene glazbene dive Meri Cetinić.

image

Jasna Zlokić

NIKOLA KNEŽEVIĆ

Na njemu je objavljeno 20 pjesama koje slave žensku snagu, a otpjavale su ih Meri Cetinić, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Emilija Kokić, Nina Badić, Gabi Novak, Maja Blagdan, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Radojka Šverko, Doris Dragović, Severina, Vanna..., i druge pjevačice koje su obilježile estradni život proteklih desetljeća.

image

Album je svojevrsni nastavak knjige Zlatka Turkalja Turkija

HDU
image

'Ja sam žena'

CROATIA RECORDS

Zapravo je na neki način riječ o diskografskom nastavku kultne knjige '73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji' glazbenog urednika i novinara Zlatka Turkalja-Turkija koja donosi 36 intervjua sa ženama koje su obilježile našu glazbenu scenu.

image

Legendarna Tereza Kesovija je jedna od izvođačica

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: KATARINA BABAN O AMSTERDAMU: ‘ČAROBAN JE, PRIPREMITE SE ZA FOTKANJE NA SVAKOM MOSTIĆU‘

"Svaka od njih je posebna i svoja, one su naši glazbeni dragulji i čine ljepšim naše živote i naš glazbeni svijet", kaže Turki koji je i urednik vinilnog izdanja koje će predstaviti u društvu svojih slavnih gošći Meri Cetinić, Gabi Novak, Jasne Zlokić, te Mije Dimšić.

image

Tina Vukov

FILIP GRZINCIC

Dodatnu podršku obilježavanju Dana prodavaonica ploča, dat će i glazbeni ambasadori Hrvatske diskografske unije za 2022.: Matija Cvek, Zdenka Kovačiček, Daleka obala, Luce, Ivan Dečak, Silvije Glojnarić i Tina Vukov. A svi zainteresirani tog dana osim druženja s omiljenim izvođačima mogu računati i na znatne popuste prilikom kupnje albuma u trgovinama i na web shopu.

image

Zdenka Kovačiček

SANJIN KASTELAN
Linker
25. travanj 2024 06:10