dalje od buke i gužve

Gdje za produženi vikend ako niste ništa isplanirali: Predlažemo bijeg u prirodu, imamo 5 super lokacija

Pred nama je produženi vikend, prilika koju su mnogi iskoristili za mini godišnji odmor. Idealno je to vrijeme za bijeg od svakodnevice i gradske gužve pa predlažemo punjenje baterija u miru prirode. Ako nemate nikakve planove ni ideje, izdvojili smo nekoliko lokacija koje su dobra ideja cijele godine, a ne samo sada.

Kamp Leskar na Mrežnici

Svi željni novog kamperskog života trebaju se odlučiti na onaj koji je sve popularniji - robinzonski način kampiranja, a kod nas ga možete isprobati na Mrežnici, u Gornjem Zvečaju, u prirodi i zelenilu kampa Leskar. Po uzoru na glavnog lika iz romana Robinson Crusoe, ovakvo kampiranje nalazi se izvan grada, u osamljenim mjestima bez struje i vode. Drvene kućice opremljene su madracima na napuhavanje i plahtom, dostupno je mjesto za roštilj, no ne zaboravite hranu, vodu, svijeće i ostale osnovne potrepštine.

Kamp Leskar
Robinsonski kamp Leskar

Selo Zaboky

U srcu Hrvatskog zagorja iza zelenih brežuljaka nalazi se pitoreskno selo Zaboky, idealno za odmor vikendom ili mali izlet s obitelji ili u paru. U blizini se nalaze zagorski dvorci, toplice i termalne vode te Muzej krapinskih neandertalaca. Selo se sastoji od tri kuće koje su dostupne za najam, odnosno hiže koje su uređene u tradicionalnom štihu.

Zaboky Village
Zaboky selo za odmor

Izletište Ključić brdo

U blizini Zagreba nalazi se Ključić brdo, smješteno na brežuljcima Vukomeričkih Gorica. Netaknuta priroda u vidu brežuljaka, pašnjaka i livada, odlična gastro ponuda i zoološki park dio su mjesta u kojem ćete osjetiti seosku atmosferu i opustiti se od gradske gužve.

Otok ljubavi , Karlovac

Ako produženi vikend ne možete provesti na moru, osvježenje se nalazi nadomak Zagreba. Uz Mrežnicu u Karlovcu nalazi se jedno od najpoznatijih kupališta - Otok ljubavi do kojeg se dolazi starom cestom kroz Dugu Resu. Idealno za osvježenje, u blizini se nalazi i mjesto za roštilj, lounge bar, restoran, a kako biste izbjegli opekline od sunca, hladovine za izležavanje ima na pretek.

Plitvice Holiday Resort, glamping u Grabovcu

Svjetski poznata destinacija i oaza mira su Plitvička jezera koja nude aktivan i pasivan odmor za sve dobne skupine. Jedinstveno iskustvo svakako je glamping koje klasičnom odmoru ili kampiranju u prirodi daje novu dimenziju. Možete odabrati kućice na drvetu, na jezeru ili indijanske šatore kao mjesto prenoćišta.

Instagram/@plitviceholidayresort
Glamping Resort, Plitvička jezera

Linker
06. travanj 2024 06:56