PRESS
SVE JAČE IME NA SCENI

Frontmen ‘Svemirka‘ uoči koncerta: ‘Mislim da su svi članovi zaljubljeni, samo je pitanje koliko sretno‘

Žive u trenutku i ne znaju hoće li biti novih albuma, zato je u subotu idealna prilika da posjetite Tvornicu kulture gdje će bend predstaviti svoj treći studijski album ‘Skalamerija‘.

Žive u trenutku i ne znaju hoće li biti novih albuma, zato je u subotu idealna prilika da posjetite Tvornicu kulture gdje će bend predstaviti svoj treći studijski album ‘Skalamerija‘.

Ove subote u 20 sati u Tvornici kulture očekuje nas koncertna promocija trećeg studijskog albuma "Skalamerija" glazbene petorke synth-pop benda Svemirko koji postaje sve jače ime na domaćoj glazbenoj sceni.

Uoči koncerta odnedavno nove postave benda kojem se pridružila i ženska snaga, razgovarali smo s frontmenom i kreativnim tvorcem benda - Markom Vukovićem.

Upoznajte nas u nekoliko epiteta sa sadašnjim članovima benda

- Predivni, mladi, prekrasni, divni, čarobni.

Čitajte i: Koncertna promocija albuma: Oni su miljenici mlađe generacije, grupa Svemirko nastupa u Zagrebu

Nedavno ste promijenili čitav sastav benda - kako je došlo do promjene?

- Do toga je došlo zbog nemogućnosti funkcioniranja prošle postave. Nismo nikako mogli skinuti nove pjesme i udaljili smo se. Bilo je biti ili ne biti za bend. Odlučio sam se za "biti" i uz pomoć Mate sastavio novi live bend. Uz Matu koji je novi na bas gitari, stigli su još i Dario na bubnjevima, te Silvia na klavijaturama.

Kako je imati curu u bendu?

- Odlično! Definitivno se promijenila atmosfera i nije više toksično kao prije. Još uvijek imamo glupe muške fore, ali ovoga puta smo svjesni toga. Ovo doduše nije prvi puta da Svemirko ima ženskog člana i uvijek je lijepo osjetiti žensku energiju.

Već ste imali dress code na koncertu - očekuje li nas kakav i na idućem koncertu u Tvornici kulture?

- Definitivno će biti nešto, nismo još smislili što točno. Čekamo zadnji tren za to, ali definitivno će biti spektakularno!

Tko je od vas sretno zaljubljen?

- Mislim da su svi zaljubljeni, samo je pitanje koliko sretno, hehe. Šalim se.

Kakve poruke dobivate od obožavateljica? Smetaju li vašim boljim polovicama?

- Iskreno većina poruka koje dobivamo su prijateljske naravi tako da ne vidim zašto bi to ikome smetalo.

Kako funkcionirate kao ekipa van pozornice?

- Pa ne funkcioniramo nešto posebno van pozornice, nismo neki pre dobri prijatelji i glavni razlog za naše okupljanje je uglavnom sviranje. Nekad jednostavno ne možeš imati i ovce i novce. Upoznali smo se u nekim "random" birtijama gdje bi se našli za dogovor oko suradnje.

Imate li uzora u stvaranju glazbe?

- Da, samo Darkec iz grupe Haustor.

Koja vam je najdraža od vaših pjesama?

- Meni je najdraža Zauvijek Zen. Možda zato jer je nastala skroz nekako slučajno, a samim time i ne namjerno. Nastala je kao spoj dvije različite pjesme i totalno me oduševila kad sam čuo rezultat. Do danas mi još nije dosadila, a to je stvarno super.

Čitajte i: Sara Renar uvodi nas u apstraktan introspektivan svijet u videospotu za novi singl, snimljen na prekrasnoj domaćoj lokaciji

Pričaju li vaše pjesme neke događaje iz stvarnog života?

- Pa neke jesu, neke nisu. Uglavnom su to neki ljubavni jadovi kao npr. Dizajnerica Laura. Ta osoba stvarno postoji i svi događaji iz pjesme su se dogodili i zapravo je pjesma dokumentarnog karaktera.

Po čemu se posljednji album razlikuje od prethodnog? Što nas dalje očekuje?

- Posljednji album je puno luđi i nezgrapniji od prethodnog. Malo razrađeniji što se tiče aranžmana i instrumentalnih dionica. Bolja produkcija i tako još neke stvari. Ne znam iskreno ni hoće li biti novih pjesama. Nalazim se u nekom kreativnom limbu i jako mi je teško govoriti o nekoj budućnosti.

Linker
26. travanj 2024 15:53