PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK
Fantazije Holly Golightly

Filmski doživljaj: Zavirite u zgradu iz kultnog filma ‘Doručak kod Tiffanyja‘ u kojoj sada možete i odsjesti!

Kuća u kojoj je slavna glumica Audrey Hepburn uživala u razuzdanim zabavama i započela svoju romantičnu avanturu s Paulom Varjakom ima 350 kvadrata, dva kata, četiri spavaće sobe, zimski vrt i interijer modernog prizvuka.

Kuća u kojoj je slavna glumica Audrey Hepburn uživala u razuzdanim zabavama i započela svoju romantičnu avanturu s Paulom Varjakom ima 350 kvadrata, dva kata, četiri spavaće sobe, zimski vrt i interijer modernog prizvuka.

Za ljubitelje kultnog filma Blakea Edwardsa "Doručak kod Tiffanyja" u čijoj se početnoj sceni Audrey Hepburn zaustavlja u taksiju ispred američkog trgovca luksuznim nakitom Tiffany & Co., kojeg je uz glumicu sama scena i proslavila - imamo dobre vijesti!

Možda najpoznatiji trgovac luksuznim nakitom predstavio je najskuplji komad nakita u povijesti tijekom izložbe u Dubaiju. Riječ je o reanimiranoj verziji arhivskog komada - orglici The World's Fair koja sadrži zadivljujućih 180 karata dijamanata postavljenih u platinu dok središnji dio zauzima 80-karatni ovalni besprijekorni i gotovo bezobojni dijamant D-boje - najviše ocjene.

image

The World’s Fair necklace.

COURTESY OF TIFFANY & CO.

Čitajte i: Neprocjenjivi kamen na glazbenoj ikoni: Beyoncé pripala čast da nosi Tiffanyjev žuti dijamant

Sam dijamant nazvan je "Empire Diamond" prema Empire State Buildingu, neboderu i jednom od zaštitnih znakova New Yorka u kojem je i sjedište ove draguljarske kuće. Nastao je etički u Bocvani, izrezal i poliran je u Izraelu, dok je u ogrlicu postavljen u Tiffanyjevoj radionici u New Yorku.

image

U prvoj sceni filma Audrey Hepburn izlazi iz taksija i zaustavlja se ispred Tiffany & Co.

PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Dizajn je inspiriran ogrlicom iz Tiffanyja napravljenom za Svjetsku izbložnu iz 1939. održane u Queens' Flushing Meadow-Corona Parku, a koja je sadržavala 200-karatni akvamarin kamen te više od 400 dijamanata.

Najskuplji komad u gotovo 200 godina starom lancu nakita već je stavljen na prodaju, još uvijek nema definiranu cijenu, no procjenjuje se da bi se mogla kretati između 20 i 30 milijuna dolara, piše Bazaar.

image

Tiffany & Co. luksuzna kuća nakita postala je popularna nakon kultnog filma.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Reanimirana ogrlica dolazi s "doživotnom uslugom" zahvaljujući čemu se može pažljivo izvaditi i postaviti na platinasti prsten, a sve prema afinitetima vlasnika koji će si moći priuštiti ogrlicu ukrašenu najvećim dijamantom koju je luksuzna kuća ikada ponudila - nakon 128,54 karatnog žutog "Tiffany Diamonda", za koji kažu da je neprocijenjiv te zbog toga i nije na prodaju. Taj su dijamant do sada osim Audrey Hepburn nosile Lady Gaga i u nedavnoj kampanji, Beyonce.

Čitajte i: Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger, Audrey Hepburn, Clint Eastwood...možete li pogoditi što svi oni imaju zajedničko?

Baš poput reanimirane luksuzne ogrlice, sada obožavatelji kultnog filma i kuće nakita koji žele živjeti svoje fantazije Holly Golightly - mogu iznajmiti njezinu kuću na Upper East Sideu u Petoj Aveniji New Yorka zahvaljujući tvrtki za iznajmljivanje luksuznih apartmana - Inspirato.

image

Tiffany & Co. prodavaonica.

NICOLAS ECONOMOU/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
image

Kuća u New Yorku ima 350 kvadrata.

AGENCY/PROFIMEDIA COURTESY OF INSPIRATO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kuća u kojoj je glavna glumica uživala u razuzdanim zabavama i započela svoju romantičnu avanturu s Paulom Varjakom ima 350 kvadrata, dva kata, četiri spavaće sobe, zimski vrt i interijer modernog prizvuka.

image

Zgrada se nalazi na Petoj Aveniji u New Yorku.

COURTESY OF INSPIRATO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Kuća ima dva kata, četiri spavaće sobe, zimski vrt i interijer modernog prizvuka.

COURTESY OF INSPIRATO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Nalazi se tek nekoliko blokova od Central Parka, a u njemu se nalaze i uokvireni portreti Audrey Hepburn.

image

Stan se nalazi tek nekoliko blokova od Central Parka.

INSPIRATO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Većina doma uređena je u bijelim, bež i sivim nijansama, a za razliku od jednosobnih stanova i kade prenamijenjene u sofu kakvu je imala Holly Golightly, interijer je uređen u nešto raskošnijem i udobnijem izdanju.

image

Luksuzno imanje izgrađeno 1910. prodano je za 7,4 milijuna dolara 2015.

THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA COURTESY OF INSPIRATO/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Luksuzno imanje izgrađeno 1910. prodano je za 7,4 milijuna dolara 2015. prije nego je stavljeno na najam koji stoji 600 dolara mjesečno za pretplatnike Inspirato Cluba uz naknadnu za dnevni najam te 2500 dolara mjesečno za pretplatnike Inspirato Pass-a.

Linker
26. travanj 2024 08:59