7. i 10.rujna

Filmska poslastica! „Ljubav oko svijeta” supružnika Rostuhar na romantičnom Tuškancu

Na najromantičnijoj pozornici u metropoli – onoj na Tuškancu, idući će se tjedan prikazati dokumentarni film „Ljubav oko svijeta” Anđele i Davora Rostuhara nakon čega slijedi razgovor publike s autorima.

Poznati zagrebački avanturisti, putopisci i supružnici Anđela i Davor Rostuhar ponovno gostuju u Zagrebu s filmom "Ljubav oko svijeta" koji je osvojio publiku tijekom ljetne turneje, a kako i ne bi kada na najiskreniji način progovara o nepresušnoj temi – ljubavi. Na prekrasnoj ljetnoj pozornici Tuškanac 7. i 10. rujna održat će se projekcije filma koji prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

Što je ljubav - pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu. Ovi supružnici odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na ovo pitanje. Razgovarali su s više od stotinu ljudi, a to inspirativno iskustvo pretvorili su u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

image
Anđela i Davor Rostuhar
FOTOGRAFIJE: DUJE KLARIC/CROPIX

Dokumentarac progovara o heteroseksualnim i homoseksualnim parovima iz urbanih sredina, ili pak o ljudima iz tradicionalnih domorodačkih zajednica, u kojima još postoji poligamija.

Njihove priče su fantastične: Anđela i Davor Rostuhar na pet su kontinenata tražili odgovore o ljubavi, braku i seksu

„Putovanje nas je iscrpilo, ali i obogatilo našu vezu. Volimo se više nego ikad jer su nas zajednička iskustva i teškoće na putovanju dodatno zbližili. Mnogi kažu da je rođenje djeteta pravi test za bračnu zajednicu, no za nas je ovo putovanje označilo definitivnu potvrdu naše ljubavi. Bilo je i svađa, i razmirica i nesporazuma, ali smo sve bili prisiljeni odmah rješavati, a ne gurati pod tepih”, rekla je Anđela za Gloriju.

Linker
24. travanj 2024 03:21