Peto izdanje

Čak tri premijerna nastupa: Najaktualniji izvođači domaće scene odradili sjajne nastupe u Magic Boxu

Natali Dizdar s bendom BETI, Je Veux i Mark Mrakovčić po prvi su put nastupili uživo, među ostalim izvođačima na petom izdanju online koncerta uživo Magic Box.

U ovom "novom normalnom" vremenu kada publici itekako nedostaje koncerata, a glazbenicima nastupa uživo, peto izdanje online koncerta u Magic Boxu, uspjelo je barem djelomično nadomjestiti pravo iskustvo glazbene pozornice. Tijekom šest sati programa u subotu, 27. ožujka, direktno iz zagrebačkog HUB385, na Magic Box pozornici izmijenilo se šest bendova, autorica i autora koji predstavljaju najaktualnije žanrovske struje na domaćoj sceni. Od hard rocka do house zvukova, preko thai funka i soula, publici s druge strane ekrana koncert je pokazao svu energiju i raznolikost scene, te neumorno stvaranje nove glazbe i ovo vrijeme apsolutne suše na koncertnoj sceni. Kvalitetu ovog jedinstvenog projekta, u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma, nedavno je prepoznala i publika koja je svojim glasovima na nagradama Ambasador elektroničke glazbe, izabrala Magic Box za video serijal godine.

Snimku koncerta možete pogledati u videu:

Pogledajte video

Čitajte i: Koncert koji se ne propušta: Natali Dizdar predstavlja svoj novi projekt, uz još mnoštvo probranih umjetnika

Magic Box krenuo je glasno i žestoko pokrenut energijom sinova teškog rocka - zagrebačkim heavy rock, psych, doom, prog bendom Stonebride, koje rijetko imamo priliku gledati na domaćem terenu. Posebno za Magic Box pripremili su presjek pjesama svih dosadašnjih izdanja, kao i onog još uvijek aktualnog mini-albuma ''Animals on Display'' izdanog za etiketu PDV.

image
Stonebride
IVAN BUVINIC

S malo manje žestine, ali jednake rock orijentacije, nakon Stonebridea scenu je zauzeo Mark Mrakovčić, po mnogima najbolje čuvana "tajna“ domaće scene, s bendom. Naime, Mark je već godinama traženi producent i snimatelj na izdanjima već etabliranih kolega glazbenika, a njegov ovogodišnji autorski album prvijenac "Breeding Black Sheep“ osvojio je dvije nominacije za nagradu Rock&Off te za Porina u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

image
Mark Mrakovčić
IVAN BUVINIC

Potpuno drugačiju atmosferu svojim zvukom donijeli su u HUB385 članovi benda nemanja. Promovirajući pjesme s drugog albuma "Cosmic disco" poveli su nas na psihodelični put kroz egzotične žanrove poput tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih.

image
nemanja
IVAN BUVINIC

Ovo izdanje Magic Boxa svakako su obilježili su premijerni nastupi novih projekata etabliranih vokalistica i autorica Željke Veverec i Natali Dizdar.

Čitajte i: Natali Dizdar preselila: ‘Trenutno nije najbolje mjesto za život, ali napravila sam ono što sam htjela‘

Čitajte i: Je Veux i njen ‘I Glow‘ od sada na CD-u: Album domaće pjevačice koji je pomeo sve nagrade donosi još jedan hit

image
Natali Dizdar i bend BETI
IVAN BUVINIC

Na Magic Boxu #5 imali smo zadovoljstvo slušati i gledati prvi nastup uživo benda BETI kojeg čine Natali Dizdar i članovi benda Mayales; Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Uz prvi singl "Slobodna“, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, te friškim singlom "Vili", počastili su nas s još nekoliko neobjavljenih pjesama koje će se uskoro naći na EP-u.

image
Je Veux
IVAN BUVINIC

Nakon Natali, još jedan magičan vokal i sjajan projekt ispunio je "digitalni eter" Magic Boxa. Scenu je preuzela Je Veux, novi projekt autorice i pjevačice Željke Veverec, koja je dominirala diskografskom godinom 2020. Naime, Je Veuex je za svoj debitantski solo album "I Glow" osvojila četiri priznanja na nagradama Rock&Off, singl “Lovable” nominiran je za Disco, Dance / Electro Pop izdanje godine na nagradama Ambasador, a na nedavnim nominacijama za Porin Je Veux je priskrbio čak tri nominacije. Je Veux je svojim toplim soul glasom zagrijala i HUB385 te uz poneku plesniju stvar pripremila teren za zadnjeg izvođača večeri - Jana Kinčla.

image
Jan Kinčl i Sam Mahoney aka. Ishafaq
IVAN BUVINIC

Zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija Jan Kinčl izveo je poseban live set, a na klavijaturama mu se pridružio glazbenik iz Irske Sam Mahoney aka. Ishafaq. Kao i uvijek Jan je sjajno na svojim stvarima balansirao house, techno i jazz miješajući ih u idealan glazbeni začin za ples.

image
Ida Prester dio je voditeljskog para Magic Box 5.
IVAN BUVINIC

Između svakog nastupa imali smo priliku čuti direktno od samih glazbenika njihove planove i u dinamičnim intervjuima koje su opušteno vodili voditeljski par Ida Prester i Goran Pirš - Piro. Peto izdanje Magic Boxa ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći Šibenske pivovare, Zmajske pivovare te I Love Pizza pizzerije.

Linker
17. travanj 2024 07:21