SNAŽNA PORUKA

Bračna i umjetnička sloga: Damir Urban predstavio spot koji mu je režirala supruga, a u kojem se pojavljuju poznate Riječanke

Riječki glazenik s bendom predstavio je videospot za pjesmu ‘Sama‘, koja će se naći na novom dvostrukom studijskom albumu ‘Lipanj, srpanj, kolovoz‘.

Damir Urban predstavio je pjesmu i spot na kojem je surađivao sa suprugom Milicom Czerny Urban, dok riječki glazbenik potpisuje pjesmu "Sama", njegova je supruga snimila videospot sa snažnom porukom. O nastanku pjesme Urban kaže: "Pjesma 'Sama' nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njezina prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj."

Pjesma "Sama" govori sama za sebe, potrebno je samo slušati. "O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima. Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način", dodao je Urban.

Čitajte i: Potraga je završena! Damir Urban objavio sretnu vijest - Davno izgubljeni prijatelj je pronađen

U suradnji s najvažnijom ženom

Režiju spota potpisuje Milica Czerny Urban koja je videospotom prenijela snažnu poruku pjesme. "Jako sam uzbuđena zbog ovog spota, ponajviše zbog divnih žena koje sam u njemu okupila. Osjećala sam da je cijelu priču, posvećenu i ispjevanu o ženama, potrebno ostaviti u potpunosti nama, tako da sam prvi puta snimala Damiru i bendu spot u kojem nikoga od njih nema. Svaka od žena koja se u spotu pojavljuje utjelovljuje i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas", kazala je Milica.

image
BOZO RADIC/CROPIX

U spotu se pojavljuju Belma Džomba, Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nataša Antulov, Tea Marohnić, Mila Čuljak, Tanja Smoje, Rajka Antulov, Marinella Matejčić, Dare Tomić i Ana Gavran Miloš.

Čitajte i: Supruga Damira Urbana režirala spot, a on joj pjeva 'umorni, potrošeni, ali još zaljubljeni'

Urban&4 predstavljaju videospot za singl "Sama", pjesmu koja će se naći na novom dvostrukom studijskom albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz". Dvije su to strane Damira Urbana, s njegovom Četvorkom i solo, devet pjesama na prvom i osam pjesama na drugom CD-u koji nosi i podnaslov "Zapisi". Album će svjetlo dana ugledati u petak, 10. rujna. Nakon Porinom nagrađene "Iskre", "Pseće oluje", "Kuće sjećanja" i "Diva", "Sama" je peti singl Urbana i Četvorke.

Osim spomenutih singlova objavljenih s Četvorkom, "Nitko osim nas" je jedini singl sa "Zapisa", pjesama koje su nastajale u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja.

"Lipanj, srpanj, kolovoz", dvostruki studijski album Urbana i Četvorke, moći će se prednaručiti putem webshopa Croatia Recordsa od petka, 3. rujna kada ćemo otkriti i naslovnicu albuma za koji je likovno oblikovanje radio cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

Linker
23. studeni 2023 12:42