ZDRAVLJE IMA OKUS

Bez šećera, laktoze i glutena: Bruno Perić otkriva priču iza omiljenih ‘Green Cakes‘ torti u kojima se uživa bez grižnje savjesti

‘Najviše me ispunjavaju poruke naših kupaca u kojima govore da im dijete, inače intolerantno na laktozu, konačno uživa u slasticama‘, priča nam Bruno Perić, inače profesionalni košarkaš kojeg je sila prilika, ali i ljubav prema zdravim i veganskim slasticama potaknula na pokretanje biznisa simboličnog imena Green Cakes.

Šarene ‘Green cakes‘ torte koje u posljednje vrijeme sve češće viđamo na društvenim mrežama oduševljenih ‘kušača‘ osim što su bezglutenske i veganske, ne sadrže laktozu niti rafinirani šećer zbog čega su idealne za dijabetičare i slatkoljupce koji žive s drugim kroničnim bolestima, ali i za sve druge koji vode brigu o svom zdravlju.

U jeku pandemije, u veljači prošle godine svoju sportsku karijeru košarkaš Bruno Perić (27) bio je prisiljen nakratko pauzirati, no njegov poduzetnički duh kojeg je naslijedio od oca Ivana i majke Marije - koji mu povremeno pomažu savjetima iz dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji i ispitivanju stabiliteta proizvoda - zajedno sa intolerancijom na laktozu, gluten i još pokoje tvari, potaknuo ga je na pokretanje biznisa zvanog "Green cakes" - proizvodnju i prodaju zdravih torti i slastica.

image

Green cakes torte ne sadrže gluten, laktozu niti šećer.

GREEN CAKES

"Firmu sam službeno osnovao krajem drugog, odnosno početkom trećeg mjeseca prošle godine. Sama ideja krenula je nešto ranije. Najprije sam prikupljao bazu fanova, skupljao povratne informacije i pratio reakcije ljudi na novu vrstu kolača - na jedan potpuno novi proizvod koji dolazi na tržište i onda sam s vremenom vidio da postoji jedan veliki interes", prepričao nam je Bruno koji ljubav prema košarci i prema proizvodnji balansira organizacijom i disciplinom koje smatra ključem svakog uspjeha.

Čitajte i: Novo ‘it‘ mjesto na zagrebačkoj Trešnjevci posvećeno je američkim pitama: kreativka iza njega otkrila nam je sve o projektu

Zdravlje ima okus

Zdrave slastice od najkvalitetnijih namirnica čiji sladak okus se krije u javorovom i agavinom sirupu te ksilitolu - zdravom prirodnom zaslađivaču koji ne podiže razinu šećera u krvi trenutno dolaze u 12 varijanti.

Zadovoljnim kupcima trenutno je omiljena Ferrero torta koja je postala apsolutni hit, a osim trenutno najpopularnije slastice, Bruno najviše uživa u torti od na prvu nespojivog dua - avokada i limete.

image

I Bruno ponekad uskače kod izrade slastica!

PRIVATNA ARHIVA

Na webshopu i u Lorca baru na Sveticama, Kazališnoj kavani Kavkaz, restoranu Paesano, restoranu Stara Vura, Meandru u sklopu MSU-a, Kolding caffea u centru osim navedenih, mogu se naručiti torte od mrkve pa do kokos-manga, a uvijek pun ideja Bruno već radi na novim receptima koje njegov tim pretvara u pravu rapsodiju zdravih okusa.

Osim proširenja ponude, Perić je trenutno u dogovorima s još dvadesetak ugostiteljskih objekata koji će u skorašnje vrijeme imati njihove slastice.

"U planu imam i otvoriti vlastita prodajna mjesta koja neće biti koncipirana kao klasične slastičarne, no o tome vam još neću puno otkrivati. Mogu vam samo reći da će biti nešto novo - jedan nov način rada i prodaje koji kod nas nije baš karakterističan. Više je po uzoru na zapadnu Europu", otkrio nam je mladi poduzetnik koji zna napraviti svaku od torti koje ima u ponudi pa kada zagusti uskače i svojim slastičarima u izradi.

image

Trenutno u ponudi imaju 12 torti.

PRIVATNA ARHIVA

"Ako sve to radite sa srećom, željom i radujete se svaki dan bez obzira na količinu posla - pa vi ubiti onda i ne radite. Ja ne vidim da radim, ja uživam u tome - uživam u proizvodnji, uživam pomagati ljudima, uživam stvarati", opisao nam je Bruno.

image

Ferrero torta apsolutni je hit među kupcima.

GREEN CAKES

Bez grižnje savjesti

"Najviše me ispunjavaju poruke naših kupaca u kojima govore da im dijete, inače intolerantno na laktozu, konačno uživa u slasticama ili da dijabetičar koji godinama nije jeo slatko, sada uživa u tortama. Meni vam to pruža toliku razinu sreće i puni me energijom da bi mogao tri dana raditi bez prestanka", zaključio je Bruno koji osluškuje želje i potrebe kupaca te im sprema još puno varijanti ukusnih torti u kojima mogu uživati bez grižnje savjesti.

Linker
13. travanj 2024 21:35