DON‘T LOOK UP

Bacite pogled na trailer! Film s Jennifer Lawrence, Meryl Streep i Leonardom DiCaprijom uskoro je vani

Asteroid će uskoro udariti zemlju, a to će biti pogudno za čovječanstvo koje mora što prije reagirati. Ovo je otprilike radnja novog filma Adama McKaya ‘Don‘t look up‘. Premijera je u prosincu ove godine.

- Znate li koliko smo dosad sastanaka imali o tome da dolazi smak svijeta - rekla je Meryl Streep glumcu Leonardu DiCapriju i glumici Jennifer Lawrence, a nakon toga više ništa nije bilo isto.

Objavljen je prvi trailer za jedan od najiščekivanijih filmova godine "Don‘t look up", znanstveno-fantastičnog filma i crne komedije kojeg je producirao, režirao i napisao američki redatelj Adam McKay, napoznatiji po filmovima "Vice", "Prevarantice s Wall Streeta" i "Oklada stoljeća".

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Leonardo i Jennifer, odnosno Kate Dibiasky i Dr. Randall Mindy dvoje su astronoma koji pokušavaju upozoriti građane i Vladu da će Zemlju udariti asteroid i uništiti čovječanstvo. Uz holivudsku A-listu glumaca, tu je i glazbenica Ariana Grande te glumac Timothée Chalamet kojeg mnogi smatraju najvećom mladom nadom holivudske glumačke industrije. McKay je u jednom intervjuu naglasio kako je ulogu mlade znanstvenice pisao baš za Jennifer, dok je primjerice s Leonardom o njegovom liku pregovarao prvih nekoliko mjeseci pandemije te je naglasio kako ga je oduševilo njegovo poznavanje filmske povijesti. Na prihvaćanje uloge sigurno je utjecala činjenica da je Leonardo i sam pobornik tematike o klimatskim promjenama i ekologije, a ambasador UN-a o tome je za National Geographic prošle godine snimio dokumentarac "Prije potopa".

Čitajte i: Film o princezi Diani oduševio kritiku, smatraju ga kandidatom za Oscara, a Kristen Stewart je briljirala

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Kad sam pročitao njegov scenarij, znao sam da je nevjerojatno jedinstven jer je pogodio problematiku suvremenog svijeta u kojem živimo. U film je utkao kritiku društvu kroz način na koji komuniciramo, naše trenutačne prioritete i o klimatskoj krizi, to je apsurdno smiješan, ali važan film”, rekao je DiCaprio. Streep igra ulogu američke predsjednice Janie Orlean, a njezin lik upravo je ono što političari ponavljaju iz godine u godinu, pogotovo bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je negirao utjecaj klimatskih promjena, a to radi i Janie. Smatra da će ta tematika negativno utjecati na njezin zvjezdani status.

Čitajte i: Stigao prvi teaser trailer! Zašto je Janet Jackson kraljica popa i žena koja je pomicala granice otkriva novi dokumentarac

"Ona je predstavnik svih političara u posljednjih dvadeset godina", rekao je McKay. Film u kina dolazi 10. prosinca, a na Netflixu će se prikazivati od 24. prosinca.

Linker
18. travanj 2024 07:13