Mario Romoda: Flood
"ODBIJENI"

AntiSalon kao reakcija na Salon Mladih

U četvrtak 10. studenog 2016. održava se 33. Salon mladih, a isti dan će se održati i izložba umjetnika čiji radovi nisu prošli na natječaju, popularni AntiSalon.

Salon mladih se održava svake dvije godine u organizaciji HDLU-a, a ove godine koncepciju potpisuju Mia Orsag i Martina Miholić. Riječ je o izložbi koja predstavlja presjek aktualne likovne scene mlađe generacije i upoznaje javnost s novim umjetničkim imenima.

Međutim, kako je riječ o natječajnoj izložbi, kao reakcija se prije četiri godine pojavio i AntiSalon na kojemu su pozvani izlagati svi koji iz bilo kojeg razloga nisu zadovoljili uvjete natječaja. Antisalon je manifestacija nastala 2012. kao opozicija Salonu mladih, kao daleko otvoreniji, demokratičniji i transparentiji mlađi brat ovog poznatog programa HDLU-a. Cilj je olakšati mladim umjetnicima vidljivost, omogućiti im da izlažu i taj proces maksimalno pojednostavniti i odmaknuti ga od institucija, “očistiti“ sve ono što stoji na putu između autora, njegovog djela i publike.

Dina Karadžić

Autori AntiSalona su Stipan Tadić i Vladimir Tatomir, a ovodoišnje izdanje će biti otvoreno u zagrebačkoj Medici, točnije u Galeriji Siva, u četvrtak, 10. studenog u 21 sat.

Detaljnije o AntiSalonu možete doznati na služenoj Facebook stranici.

Linker
03. kolovoz 2022 07:45