Ne propustite

9. PINK DAY festival za ljubitelje ružičastih vina održat će se na novoj lokaciji i slavi optimizam!

Još jedan PINK DAY održat će se u Laubi, kući za ljude i umjetnost, uz kušanje vina, edukacije i zabavu.

9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) GREEN IN PINK by Romerquelle /službena voda festivala - ove se godine po prvi puta održava tijekom čak va dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022. i to na novoj lokaciji - Laubi.

Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja tu je i novost– Pink Mixology – gdje će naši partneri moći izložiti, a publika kušati - ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

Osim svega toga, gosti će moći uživati i na After Partyju u suradnji s Laubom, koji će se odvijati na otvorenom - ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.

PINK DAY partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol. Već tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama – ovoga puta Foreo, SMEG i Nikel.

image

PINK DAY - Save the date!

PRESS

Kao i do sada PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale. Slavlje optimizma!

Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.

U jednom od VIP kutaka PINK DAYu će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, a više informacija doznajte ovdje.

Linker
15. travanj 2024 22:30