Fresh Island
Glazbeni festivali

5 festivala koja ne smijete propustiti

Glazbena događanja diljem obale, ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj, mamac su za sve ljubitelje dobre glazbe bilo da se radi o rocku, elektronici ili hip hopu.

Popis glazbenih festivala koji se održavaju na domaćem terenu svakog je ljeta sve duži, a u iduća dva mjeseca partijaneri mogu uživati u nastupima stranih i domaćih glazbenika te DJ zvijezdi.

Kraj srpnja rezerviran je za šesto po redu izdanje bračkog festivala grafita i glazbe Graffiti na Gradele. Na tri lokacije u Bolu - bivšem hotelskom kompleksu Bijela kuća, ljetnom kinu i Domu kulture, od 27. do 29. srpnja okupit će se graffiti umjetnici iz Hrvatske i regije poput Lonca, Lunara, i Cheza. Nastupit će i zagrebački reperi High 5 i dj-evi Niki Peducci, Nina Davis, VRH i Kuna. Ulaz na festival je besplatan.

Graffiti na Gradele


Prvo izdanje R/verse Festivala održat će se od 22. do 25. lipnja. Neradni vikend tako možete provesti na obali rijeke Mrežnice kamo će doći pedesetak domaćih i internacionalnih imena koje je okupila ekipa festivala MoDem i Illectricity. Neki od dj-eva koji će biti zaduženi za zvučnu kulisu na ekološki osviještenom festivalu su Deadbeat, Eclar Fifi i Herzel. Četverodnevna ulaznica, u koju je uključeno i kampiranje, iznosi 200 kn.

Ljubitelji hip hop glazbe znaju da je paška plaža Zrće sredinom srpnja lokacija na kojoj rado nastupaju svjetske zvijezde. Pa će tako i na ovogodišnjem Fresh Island festivalu, od 11. do 13. srpnja, nastupiti Young Thug, Sean Paul i Rae Sremmurd. Cijena ulaznice za glazbeni spektakl je 59 eur.

Marko Delbello


Na zvukove electro i funk glazbe rasplesat će se svi posjetitelji festivala Soundwave u Tisnom. U Garden Resortu nastupit će američki funk i jazz glazbenik Roy Ayers, a u 5 dana festivala na pozornici će mu se pridružiti i The Pharcyde, Gogo Penguin, Roni Size i Gilles Peterson. Također, partijati se može i preko dana na brodskim partijima. Cijena festivalske ulaznice iznosi 450 kn.

Soundwave


Pulska tvrđava Punta Christo izvrsna je lokacija za dočekati kraj ljeta - i to na nastupu glazbene dive Grace Jones. Od 31. kolovoza do 4. rujna uz nju će, u sklopu festivala Dimensions, nastupiti preko 80 imena house, jazz, disco i soul scene među kojima se ističu Jeff Mills, Theo Parrish, Nina Kraviz i Moderat. Ulaznica za šesto izdanje festivala stoji 660 kn.

Linker
20. travanj 2024 12:20