Getty Images
Pobijedite stres

Prehrana je najbitniji faktor kod jačanja imuniteta, a mi vam otkrivamo sve tajne za zdravu i bezbrižnu jesen

Ljeto se polagano bliži kraju, dani postaju sve kraći i hladniji te je idealno vrijeme da ojačate svoj imunitet i izbjegnete prehlade i viroze na jesen. Stres kojim smo svi okruženi, posebice u posljednjih pola godine, dodatno oslabljuje naš organizam, čime dolazi do pada imuniteta. Užurbanost i izloženost organizma velikim naporima samo su neki od faktora pada imuniteta, a posebice nepravilna prehrana.

U nedostatku vremena, često posežemo za jednostavnim rješenjima i u organizam unosimo konzerviranu, termički obrađenu i rafiniranu hranu i tako sami sebi pravimo medvjeđu uslugu i urušavamo si imunitet.

Stres u nekim situacijama ne možemo izbjeći, ali na prehranu itekako možemo utjecati. Krenite s malim pomacima i pripazite da podijelite obroke na više njih dnevno, a o posebnu pozornost obratite na odabir namirnica. Iskoristite prednosti sezonskog voća i povrća. Banane, jabuke, naranče i mandarine, baš kao cikla, grah, grašak, paprika i rajčica samo se neki od saveznika našeg zdravlja.

Organic vegetables healthy nutrition concept on wooden background
Getty Images/iStockphoto

Također, ubacite u svoj jelovnik cjelovite žitarice, idealno u kombinaciji s jogurtom za doručak. Izbjegavajte masnu hranu, a od mesa birajte piletinu i puretinu te mnogo ribe koji će tijelu dati potrebnu količinu minerala, vitamina i nutrijenata.

Vitamini i minerali su glavni zaštitnici našeg imunološkog sustava, a s kvalitetnom prehranom možete suzbiti simptome umora i iscrpljenosti i nadoknaditi potrebnu energiju koju vaš organizam traži. Svakako nije na odmet pojačati si imunitet odabirom kvalitetnih dodataka prehrani. Uvijek pazite na odabir adekvatne formule vitamina i minerala, kao i na sastav i doze pojedinih nutrijenata.

Lifetime Immuno complex sadrži pažljivo odabrane aktivne tvari za nadopunu deficitarne prehrane. Sadržaj 650 mg vitamina C i 15 mg cinka u jednoj kapsuli (dnevna doza) doprinijet će normalnoj funkciji imunološkog sustava. Uz ove nutrijente dodatak riboflavina učinkovito štiti stanice od oksidativnog stresa. Umor i iscrpljenost, kao posljedica stresnog života, može se ublažiti uz pomoć izbalansiranog dodatka vitamina B kompleksa (vitamin B12, B6, B2, pantotenska i folna kiselina).

U predstojećem razdoblju uz Lifetime Immuno complex preporučujemo i Lifetime vitamin D3 u kapima koji također snažno djeluje na funkcionalnost imunološkog sustava. Sadrži 1000 IU (25 μg) vitamina D3 u jednoj kapi! To je prirodni oblik VITAMINA D3 u ekstra djevičanskom maslinovom ulju.

Stoga, pripremite se za aktivnu i bezbrižnu jesen čiji šarm neće narušiti sezonske viroze i prehlade, posebice u današnje vrijeme kada smo napokon shvatili da nam je svima zdravlje na prvom mjestu.

Linker
17. travanj 2024 14:49