PAZI KAKTUSSS!

Pitali smo vas što mislite o odnosu starijeg frajera i mlađe žene, dobili smo više nego zabavne odgovore

Pazi kaktusss je naša tjedna rubrika koja se bavi aktualnim temama s društvenih mreža. Viralne teme, zanimljivosti i vaši komentari - ono je što nas zanima. Zato nas pratite i svaki tjedan sudjelujte u odgovorima, koji su nam jako bitni. A naša koordinatorica društvenih mreža od vaših odgovora složit će 'Pazi kaktussss' komentar.

George Clooney, Brad Pitt, Robert Downey Jr., Johnny Depp, Russel Crowe, Woody Harrleson, Colin Firth, Huge Jackman, Matthew McConaughey, Javier Bardem… niz markantnih, zgodnih muškaraca beskonačno je dug (dobro, ne baš beskonačno). Poput vina, što su stariji, to su privlačniji i sve više zrače seksipilom. A počesto biraju i sve mlađe partnerice. Ima neka jača veza između starijih frajera i mlađih žena, čini se. Zašto je to tako?

Ima nešto neodoljivo

"Ne znam zašto me privlače stariji frajeri", rekla mi je prijateljica V., koja je u svojim kasnim dvadesetima, a on u ranim pedesetima, "sviđa mi se kako razmišlja, kako se ponaša prema meni. Sviđa mi se što je tako zreo i što ima životno iskustvo… Sve su to stvari zbog kojih se osjećam sigurno. Puno sigurnije nego što sam se osjećala u bilo kojoj drugoj vezi s mlađim frajerom", dodala je moja V. i potvrdila propovijed koju držim prijateljicama cijeli svoj život (mah! mah! Freudu. Sve znamo i sve jasno. Pomirene smo s psihologijom jednog takvog odnosa.) Ali ima nešto izuzetno neodoljivo u starijim muškarcima, barem ženama koje ne vole i ne traže dramu u životu.

"I uz sve to, on je muškarac starog kova. Pravi kavalir. Otvara mi vrata, pridržava kaput, ne srami se pokazati emocije. Znaš mene, meni je to jako bitno", dodala je V. i prisjetila me na neke situacije (pokušaja!) veze s mlađim frajerima. Strašno! Kombinacija emotivno nezrelog muškarca (čitaj: muškarca u dvadesetima i tridesetima) s nepoznavanjem bontona - uistinu je odbojna.


Manire i bonton se cijene

"Ma slažem se. Ja volim kad muškarac ima manire. Muškarac je deset puta privlačniji ako ima manire! I to je najčešće odlika starije generacije, ovih u četrdesetima ili pedesetima. Kojima je lijepo ophođenje još uvijek dio odgoja.

Ima li išta više seksi od muškarca koji se zna ponašati i udijeliti džentlmenski kompliment?

"Može frajer biti Apolon, ali bez bontona, nula bodova", dodala sam, ali možda najvažnija stvar od svih je EGO. Stariji muškarci (iz vlastitog i iskustva prijateljica) imaju manji problem s egom. Izgradili su se, znaju tko su i što su. Prošli su svašta i ego je manje upitan u vezi. Veća su podrška i lakše pokazuju emocije.

Gdje je to od tabua

S druge strane, prijateljica K., čista je suprotnost nama. Vječno razočarana u ljubavi, kad smo se posljednji puta vidjele - opet je plakala za nekim studentom:

"Ali K. zašto se pobogu stalno petljaš s klincima? Ništa od toga. Nezreli su, neodgovorni i nisu se spremni vezati. Ti ne tražiš zabavu, nego ozbiljnu vezu. Nema sreće tamo gdje je ti tražiš", ponovila sam joj otprilike sve što joj ponavljam zadnjih nekoliko godina. Ali uporna je i tvrdoglava, kronično nesretna u ljubavi.

To su činjenice! Stariji frajeri su spremniji za ozbiljnije veze. Muškarci i žene sve su kasnije spremni za brak, vezivanje i zasnivanje obitelji. Uopće nije neuobičajena razlika u godinama 10 plus pa samim time veza između starijeg muškarca i mlađe žene - više uopće nije tabu tema. I zapravo je koncept odnosa koji svima odgovara. Žene žele stabilnog (emotivno i financijski i ponovi ću još jednom EMOTIVNO!) partnera. Mlađi frajeri - u većini slučajeva - to nisu.

Društvene mreže ovih dana su gorjele na nekoliko primjera s domaće i strane scene, ali najviše u slučaju Akija Rahimovskog koji je u 65. godini života dobio dijete s 28 mlađom partnericom. Teško je bilo popratiti SVE komentare koje ste ostavili na račun te vijesti. Od onih koji ga apsolutno podržavaju, do onih koji se nad time neviđeno zgražaju: ZAR OTAC U GODINAMA KAD BI TREBAO BITI DJED?

Evo samo dio vaših komentara s društvenih mreža.

Hm… Kada mala krene u školu, on će imati 72 godine. I tu ne pomažu ni sve legendarne pjesme koje je otpjevao. Ne osuđujem ja nikoga, neka radi tko što hoće, ali sretno djetinjstvo je temelj kasnijem životu i zato bi prije odluke da se dijete rodi uvijek trebalo pitati, jesmo li da li smo sposobni biti roditelji, naravno bez obzira na godine.

Ovaj se izgleda najeo ludih gljiva.

Umjesto da odgaja unuke, on pravi djecu!

Muško može uvijek, bitno da je ona mlada.

U 65. godini? Odvratno.

Aki, legendo, živi i radi što ti duša traži, nek ti je sa srećom...

Malo mi ide na živce, djed bi trebao biti djed, a ne otac...

Pametan si jako. Kad budeš ima 80 godina - još jedno, pa ga vozi u školu i pokaži zadaću.

Prestar je i za djeda, a kamoli za oca!

Neka im je sretno, nije bitno koliko ima on, nego koliko ima ona godina.

Vidi ti starog nestaška... hehehe

Ovo je neprirodno. Bilo bi prirodnije da je djetetu djed ili čak pradjed nego otac. Za sve postoji vrijeme.

Želim sreću, ali mislim da su ljudi koji tako stari imaju djecu - sebični. Ne misle hoće li toj djeci biti tu barem do 20 godine...

Bolje ikad nego nikad. Moja podrška oboma. Neka djece.

Za mene je to neodgovorno.

Jedni se slažu, drugi ne razumiju, treće baš briga…

No činjenica je da ljubav ne pita. Ona prava, iskrena ljubav - ne pita. A ljubav je vrlo usko povezana s karakterom osobe i zašto nekoga volimo, zašto je baš ta osoba - TA osoba za nas. U konačnici, svi traže sigurnost i bezuvjetnu ljubav, a iskustvo je (mnogima!) pokazalo da stariji muškarci lakše odolijevaju izazovima ega i predomišljanja. A i uz starijeg muškarca, lakše je izgledati 'mlađe' :)

#samoljubav #ništaračunica

Pratite nas i komentirajte i dalje na našim društvenim mrežama:

Instagram i Facebook

Linker
08. travanj 2024 07:12