PAZI KAKTUSSS!

Pitali smo vas koji je najgori poklon koji ste dobili za Valentinovo: lonac, kuharica i bižuterija - zvuči kao loša pjesma

Pazi kaktusss je naša nova tjedna rubrika koja se bavi aktualnim temama s društvenih mreža. Viralne teme, zanimljivosti i vaši komentari - ono je što nas zanima. Zato nas pratite i svaki tjedan sudjelujte u odgovorima, koji su nam jako bitni. A naša koordinatorica društvenih mreža od vaših odgovora složit će 'Pazi kaktussss' komentar.

Sjećam se svog najljepšeg Valentinova u životu. Imala sam devet godina. On se zvao Danijel i išli smo zajedno u razred. Tjednima mi je slao anonimna ljubavna pisma: prepisivao ljubavne stihove i pisao svoje (očajni, ali slatki pokušaji), a na kraju svakog pisma bi tražio 'Ako i ti mene voliš, zaokruži DA'.

Dugo nisam znala tko se krije iza tih pisama, sve do tog Valentinova. Došao je u razred s buketićem plastičnog cvijeća (očajan buketić za koji je priznao kasnije da ga je uzeo s groblja, uz komentar da ga je dobro oprao prije nego što mi ga je poklonio) i rekao: 'Viljevka, ja ti pišem ona pisma. Nikad mi nisi odgovorila voliš li i ti mene. Ali nema veze. Ja tebe volim. Evo ti ovaj buket i bombonjera. To je jako skupa bombonjera. Štedio sam samo za tebe'. Cure su poluuuudjele od ljubomore. Danijel MENE voli. Ja sam dobila buketić i skupu bombonjeru OD DANIJELA!


Nikad nisam zaokružila DA

Ali Danijel i ja nikad nismo bili zajedno. Jer ja nikad nisam zaokružila DA. Priznala sam da sam zaljubljena u hahara Sašu. Saša me je napucavo teškom nogometnom loptom, podmetao mi nogu na hodniku i jednom prilikom mi zaobio olovku u ruku. Saša i ja smo on and off bili zajedno kroz cijelu osnovnu školu, vrlo slično današnjim 'it is complicated' statusima. I onda smo prekinuli. Saša mi nikad nije poklonio buketić cvijeća. Nikad nije štedio za mene. Pisanje pisama nije bilo za takve dječake.

Kad se to dogodilo

Valentinovo sve manje liči na Dan zaljubljenih, a sve više na mali Black Friday, kad sve možete kupiti na super popustu do 50%. Bombardirani smo oglasima, newsletterima i kampanjama za Valentinovo, tako da nema šanse da itko propusti se sjetiti da je u ovaj petak Valentinovo!

Biraju se skupi generički pokloni (nije na popustu oniks kamen koji ona najviše voli, ali nema veze. Uzet će ono što je popustu) i instagramični restorani (jer hej, followeri moraju biti barem malo zavidni na #dreamdatenight s #myfavoriteperson).

I tako, malo po malo… Forma je zadovoljena, fotografije su lijepe, a sadržaj je druga priča.

Što su vam darovali

Pitali smo vas na društvenim mrežama koji je najgori poklon koji ste dobili i jedna sljedbenica nam je odgovorila:

'Lonac za kuhanje'. Draga M. ako ovo sada čitaš, moram ti reći da ima smisla. Čovjek je stao na benzinskoj natočiti, dobio je dvije naljepnice i odmah iskoristio 65% popusta na kupovinu lonca, tave ili seta noževa. I odlučio se za lonac.

Druga nam je napisala kako je dobila kuharicu 'Ali ne ženu koja kuha, nego knjigu o kuhanju'

Šokantno, draga Lj. tom čovjeku na repeat trebaš svako jutro pustiti ovu pjesmu:

Treća nam je napisala 'Ukradena ogrlica bižuterije, ne daj bože nikome'. Ja kažem, M. taj muškarac je nadaren k'o ni'ko, školovani prevarant. Molim te poslušaj ovu pjesmu do kraja:

I dok sam čitala te katastrofalne komentare o najgorim poklonima za Valentinovo, stalno mi je u glavi bio moj Danijel i bombonjera za koju je skupljao tako dugo i cvijeće koje je ukrao za mene (s groblja!) i stihove koje je tjednima prepisivao i lijepio u kuverte koje je sam pravio.

Društvene mreže su ubile romantiku! Nema romantike. Ima dick pic-a u inboxu, ima poklona s valentinovskog popusta, ima preeeekrasnih fotografija iz fancy restorana. Ali nema romantike. Generacija romantika je izumrla i došla je generacija konzumerista (koji Dan zaljubljenih miješaju s kupovinom skupih poklona), došla je generacija hejtera (svi oni koju su zapravo jako romantični, ali nemaju kome, ili ne znaju kako, pokazati) i generacija instagramera (oni koji će nas u petak bombardirati savršenim fotografijama. A njih ćemo onda lijepo blokirati).

Romantike nema (ili?), a ona je toliko bitna u svakom odnosu. I važno da nije samo na Dan zaljubljenih. Romantika je svojevrstan kozervator. Romantika čuva i štiti vezu od vanjskih čestica dosadne svakodnevnice, konstantnih operativnih dogovora i svakodnevnog mlaćenja prazne slame. I vrlo je subjektivna. Ona je iskonski odgovor na drugu osobu: Znam što te veseli i raduje i ja ti to poklanjam jer te poznajem.


Možda sam mu trebala dati priliku...

Draga Jelena, volim te više od ičega na svijetu. Vidim tvoj odraz u rosi na svakom cvijetu. Napamet znam stihove od prije 25 godina. I čuvam sva ta ljubavna pisma, dok su se još pisala. I mislim si, kako je moguće da Danijel i ja nikada nismo bili zajedno!?

FOTO: špic olovke koju mi je Saša iz ljubavi zabio u dlan, kao podsjetnik da su dobri muškarci bolji od loših.

Linker
17. travanj 2024 03:40