GDJE JE NAJLJEPŠE ZAPOČETI DAN

Najbolja zagrebačka mjesta za doručak

Kažu da je jutro najljepše doba dana, štoviše da se po njemu i dan poznaje. Zato je bitno gdje ćete ga započeti

Posluživanje doručka kao ravnopravnog jela ručku i večeri u Zagrebu se probudilo prije koju godinu, zahvaljujući poduzetnicima i ljubiteljima hrane koji su otvorili šarmantne gastro lokacije diljem grada. Doručak koji se služi tijekom jutra, ali na nekim mjestima i tijekom cijelog dana, bitan je dio zagrebačke gastro ponude, a uz kvalitetnu šalicu kave i soka od cijeđenog voća – učinit će dan vrijednim početka! Odabrali smo najbolja zagrebačka mjesta za doručak!

Louie Cafe & Kitchen
Nova Ves 19

U šarmantno industrijski uređenom restoranu na Novoj Vesi moći ćete birati ‘lakše’ i ‘konkretnije’ verzije doručaka. Od laganih kroasana, ukusnih proteinskih smoothieja s bademovim mlijekom od čokolade i vanilije pa sve do kremastih omleta na nekoliko načina. Svakako vrijedi probati jaja sa špinatom i domaćim kozjim sirom, a engleski doručak je uvijek dobra ideja ukoliko želite dan započeti konkretno i ukusno. Ovdje će vam poslužiti jaja na oko uz grah, kobasice, gljive, slaninu i rajčice.

Njummy
Ilica 24

Kako se nalazi tik uz zagrebački Chill out hostel, Njummy je hip mjesto gdje ćete često naletjeti na turiste iz cijelog svijeta. I zato su se ovdje pobrinuli predstaviti tradicionalna jela na nešto moderniji način, a naglasak je i na domaćoj hrvatskoj kuhinji. Uz pristupačne cijene jela te dnevni menu, ovdje su ponosi i na doručak koji uključuje hrskave kroasane, razne vrste narezaka te jaja na nekoliko načina. Svakako naručite jaja Benedikt!

Café Sjedi 5!
Tkalčićeva 84

Otvoren prije svega koji tjedan, s najšarmantnijom terasom na kraju Tkalčićeve, café Sjedi 5! je kao svoju osnovnu viziju najavio jednostavno, svježe i zdravo. Namirnice se nabavljaju od OPG dobavljača, Malog placa s tavana i Dolca, a svako jutro ovdje možete kušati slatki i slani zalogaj. Poslužuju se bruskete s češnjakom, istarskim maslinovim uljem i paprom, plate kvalitetnih sireva, a specijalitet su kruh i namazi. Možete izabrati jedan od tri vrste kruha (bijeli, kukuruzni i raženi) te jedan od tri namaza; od graha i povrća koji je namijenjen veganima i svima koji vole takvu hranu, od jaja i svježeg sira i namaz sa sirom i pancetom. Kruh i namazi se poslužuju s rikulom, matovilcem, paprikom, rajčicom i ostalim svježim povrćem. Za one koji vole slatko tu su kruh s maslacem i domaćim pekmezom te slatke palačinke.

Otto & Frank
Tkalčićeva 50

Kada kažu doručak – ovdje misle ozbiljno, a poslužuju ga cijeli dan. Jednaku pažnju posvećuju slatkom i slanom okusu pa tako French Toast Nutella & Banana i Zagrebački doručak na moderniji način s pohanim i poširanim jajima spadaju u osnovnu ponudu Otto & Frank doručaka. Nešto ‘jednostavniju’ verziju čine dva jaja na oko koja dolaze s rajčicama i pancetom. Također, dnevni menu u svojoj stalnoj ponudi ima dosta jela koja možete naručiti i za doručak kao što su crostini pršut, Taleggio sir i rikola, crostini s grilanom rajčicom i češnjakom, knedle sa šljivama te široka ponuda suhomesnatih narezaka i sireva.

Spizza
Palinovečka 19

Kako sve ne bi ostalo u centru grada, restoran Spizza na Vrbanima, koji se proslavio vrhunskom pizzom – kažu jednom od najboljih u gradu, ima svog jutarnjeg asa u rukavu. Ukoliko ste u blizini ovdje svratite na ukusan doručak, a moći ćete birati između toast sendviča i jaja sa slaninom. U sklopu stalne ponude tu su bruschetti na razne ukusne načine, a imaju i tri vrste namaza; bijeli (feta sir, crveni luk, češnjak, peršin, jogurt, menta, maslinovo ulje), smeđi (tuna, kuhano jaje, maslac, senf, luk, sok od limuna, Worcester umak) i crni (crne masline, inćuni, kapare, češnjak, konjak, sok od limuna, maslinovo ulje).

Odaberite mjesto i začinite jutro ukusnim doručkom!

Linker
19. travanj 2024 14:49